Opeens zie je ze overal: meubels van steigerhout. Lekker stoer hout dat in vrijwel ieder interieur past. Ook lekker voor buiten, en als je er zelf mee aan de slag wilt gaan maakt het niet uit als er een plankje iets schever zit dan je had bedoeld. Dat hoort er gewoon bij. Een nieuwe trend is het gebruik van steigerbuizen. Deze zijn ideaal om ingewikkelde constructies in elkaar te zetten. Net zoals het steigerhout heeft ook de steigerbuis een stoere uitstraling en pas het zowel in een speels als in een modern, industrieel interieur.

Steigerbuizen bouwmarkt

Steigerbuizen zijn bij de bouwmarkt te krijgen met verschillende koppelstukken, haken, poten en bevestigingsstukken waardoor je onbeperkte mogelijkheden hebt. Maak eerst een bouwtekening en reken uit hoeveel steigerbuis je nodig hebt (deze zijn eenvoudig op maat te snijden met een slijptol), hoeveel steigerbuiskoppelstukken en bevestigingshaken je nodig hebt. De koppelstukken zijn aan de buizen te koppelen door middel van een inbusboutje. Eerst nadenken, dan doen, dan komt het allemaal wel goed

Veelzijdig materiaal

Voorbeelden van meubels die je goed met dit materiaal kan bouwen zijn een tuinbank (ook heel geschikt hiervoor is geïmpregneerd steigerhout) of het onderstel van een robuuste eettafel  (bijvoorbeeld in combinatie met grappige bijzettafeltjes).  Een voordeel van steigerbuis is dat het materiaal geschikt is voor zowel binnen als buiten en bestand is tegen regen. Andere ideeën zijn een kapstok, een garderobe- of boekenkast, stellingkast, een industrieel aandoend kledingrek voor in de slaapkamer of een carport. Je kan zelfs snel een tent voor in de tuin in elkaar zetten als je een keer een feestje geeft en het dreigt te gaan regenen. Snel gepiept en goedkoop. Je kan op internet veel verschillende bouwtekeningen vinden, maar als je een beetje handig bent en een flinke dosis voorstellingsvermogen dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like