Heb je ooit een gordijn opzij geschoven dat niet soepel over de gordijnrails liep? Wellicht omdat de segmenten niet goed op elkaar aansluiten of omdat je te hard hebt getrokken. Of heb je een rolgordijn gehad dat links goed afrolt maar rechts steeds blijft steken? En dan krijg je vouwen in het canvas die je nooit meer kunt herstellen. Een gordijn openen en sluiten is geen hogere wiskunde, toch kan het best frustrerend zijn. Met elektrische gordijnrails ben je van alle problemen verlost én je profiteert van allerlei extra voordelen. Hoe dit precies werkt kun je op deze pagina lezen.

Daarom kies je voor elektrische gordijnrails

Voordat we de voordelen van elektrische gordijnrails gaan opsommen in het kort wat informatie over de techniek. Eigenlijk is het verhaal best eenvoudig. Je hebt een gordijn, een gordijnrails en een manier om het systeem te laten bewegen. Bij rolgordijnen zijn dit koordjes, je moet dergelijke systemen met je handen in beweging brengen. Bij elektrische gordijnrails komt er een klein kastje bij dat gevoed wordt met een oplaadbare accu en draadloos communiceert met een speciaal kastje.

Om slimme apparaten met elkaar te laten communiceren heb je een smart router nodig, dit is een kastje dat draadloos gekoppeld wordt en fungeert als centraal systeem. De TaHoma Switch is hier een voorbeeld van. Dit systeem werkt niet alleen met elektrische gordijnrails maar ook met slimme verlichting, verwarming, huisbeveiliging etc. TaHoma is een product van Somfy, een koploper op het gebied van smart home toepassingen. Alles over Somfy lees je op hun website, denk aan de merken die je kunt koppelen aan de TaHoma Switch.

Hier zoals beloofd enkele voordelen van elektrische gordijnrails:

  • Optimale bediening zonder risico op menselijke fouten
  • Geen onooglijke koordjes meer in het zicht
  • Bediening op afstand in huis
  • Automatische bediening voor als je niet thuis bent
  • Koppelingen met andere smart home toepassingen
  • Energiebesparing door isolerende werking en als zonwering
  • Meer comfort in huis, meer luxe, meer gezelligheid

Alles in één oplossing

Als je niet eerst elektrische gordijnrails wilt kopen en later nog gordijnen moet kiezen dan is het Poweredblinds concept echt iets voor jou. Dit systeem is heel eenvoudig samen te stellen via de website. Meet zelf op hoe groot je ramen zijn, kies het type raamdecoratie dat aansluit op jouw wensen en bestel de raambekleding inclusief elektrische gordijnrails. Alle elementen zijn op elkaar afgestemd wat betekent dat je niet losse eindjes zelf aan elkaar hoeft te knopen. Naast zelf meten is het bij dit systeem tevens de bedoeling dat je installatie zelf uitvoert. Een elektrische gordijnrails ophangen kost eigenlijk niet meer moeite dan een handmatig systeem, je moet hiervoor wel een beetje handig zijn. Als je liever alles uitbesteed dan kun je een Somfy TaHoma systeem via een dealer in de buurt bestellen. Je kunt dan vragen om alles bij je thuis op te meten en te installeren. Wat betreft de kosten zal dit wat hoger uitvallen dan de doe-het-zelf optie, maar je hoeft zo niet eens een schroef in de muur te draaien wat voor veel mensen toch wel een prettige oplossing is.

You May Also Like
Read More

Babykamer taupe

Inhoudsopgave Hide babykamer taupe muurTaupe combineren met meubels Verfkleuren zijn belangrijk in elke kamer, maar ze zijn vooral…