Kachels zijn er in allerlei soorten en maten. Van een normale houtkachel heb je vast al wel eens gehoord, maar ben je ook bekend met speksteen houtkachels? Dit is een variant waar steeds meer mensen voor kiezen, en wij snappen wel waarom. Want laten we eerlijk zijn: op het gebied van het uiterlijk is deze soort houtkachel ongeëvenaard. Maar een speksteen houtkachel heeft je meer te bieden dan alleen maar een mooi uiterlijk, alhoewel dit voor veel mensen een belangrijke reden zal zijn om voor deze soort kachel te kiezen. Hieronder zetten we een aantal van de grootste pluspunten van een speksteenkachel voor je op een rij.

Een speksteenkachel ziet er fantastisch uit

In de introductie hierboven stipten we al aan dat een speksteen houtkachel er geweldig uit ziet. Waar je bij een inbouwhaard profiteert van de compactheid van deze variant, mis je tegelijkertijd wel de mooie looks van losstaande modellen. Door te kiezen voor een los staande kachel, heb je een model in huis met een rustieke uitstraling. Het voegt iets authentieks toe aan je interieur. De mooiste los staande kachel van dit moment is de speksteenkachel. De speksteen platen zien er fenomenaal uit, passen bij vele interieurs en zijn een ware eye catcher. Hiermee maak je indruk op iedereen die bij je op bezoek komt. 

Een speksteen houtkachel is efficiënt

De speeksteen platen zien er geweldig uit, maar een goed uiterlijk is één ding. Je zoekt ook een efficiënte houtkachel die zorgt voor voldoende warmte. Ook in dat geval is een speksteen houtkachel een goede keuze. De platen zorgen er namelijk voor dat de warmte verkregen uit het gestookte hout beter wordt opgeslagen. Hierdoor kan de kachel meerdere uren per dag warmte uitstoten met minder verbruik qua hout. Bovendien hoeft er minder gestookt te worden. Het gemiddelde rendement van een speksteen houtkachel is 90%. Daar kan een open haard, met een gemiddelde rendement van 20%, bij lange na niet aan tippen.

Keuze uit meerdere varianten

Het mooie aan een speksteen houtkachel is dat je de keuze hebt uit meerdere modellen. Hierbij kun je kijken naar de kwaliteiten van het uiterlijk van de kachel, maar je kunt ook bepalen welk type speksteenkachel je het meeste aanspreekt. Er zijn twee hoofdcategorieën: de massieve speksteen houtkachels en de verplaatsbare speksteenkachels. Bij deze laatste variant zijn de speksteen platen al geplaatst. Kies je voor een massieve speksteen houtkachel, dan worden de platen bij de klant er op gemetseld en bestaat de kachel uit 100% speksteen platen.

You May Also Like
Read More

Badkamermeubel landelijk

Inhoudsopgave Hide Badkamermeubel landelijk industrieelbadkamermeubel hout landelijkBadkamermeubel landelijk modern Dit artikel gaat over landelijke badkamermeubels. Het behandelt alle…