Een hanglamp is een soort lamp die aan het plafond wordt opgehangen. Het kan in elke ruimte worden geplaatst en kan worden gebruikt als functionele lichtbron. De lamp hangt aan het plafond door middel van een koord, ketting of draad. Iedereen heeft er wel eens mee te maken dat het lichtpunt aan het plafond niet de juiste plek is. Het staat gewoon niet op de juiste plek, tenminste niet recht boven de eettafel bijvoorbeeld. Hieronder 3 oplossingen:

Lichtpunt verplaatsen

Je zou het lichtpunt kunnen verplaatsen. Dit is niet makkelijk, denk wel de moeilijkste van de 3 oplossingen. Helaas is boren en frezen vaak ook nodig. Wij adviseren om dit door een professional te laten doen, voor het beste resultaat.

Lichtpunt verplaatsen

Kabelgoot lamp plafond

Oplossing twee is kabelgoot aanleggen, deze oplossing word het vaakst gebruikt. een platte kabelgootje aan het plafond kan ervoor zorgen dat de kabels dan minder tot niet zichtbaar zijn. Dit is de makkelijkste en ook de meest gekozen oplossingen. Je kan ze kopen bij alle bekende bouwmarkten.

kabelgoot lamp plafond

Haakje aan het plafond

De derde oplossing is een oplossing die steeds vaker voorkomt. Maar weet wel dat deze oplossing alleen mogelijk is als je een hanglamp hebt met een wat langere draad. Als eerste moet je een haakje op de plek zetten waar je jouw hanglamp wilt ophangen. De originele lichtpunt veranderd niet. Door het lange draad van de hanglamp aan het haakje te hangen. Het enige waar je nog goed op moet letten is dat de hanglamp precies boven de gewenste plek hangt. Je ziet dan nog wel het originele lichtpunt,maar het ziet er nog steeds leuk uit.

Haakje aan het plafond
You May Also Like