Ik kijk altijd graag Netflix voor ik ga slapen of speel een spelletje en doe dat dan graag met mijn Ipad. Nu heb ik altijd last gehad van een behoorlijk slechte verbinding. Het WiFi signaal in huis is prima in de woonkamer waar de router staat maar in de bovenverdieping van het huis is het helaas niet meer genoeg om nog goed gebruik te kunnen maken van je internet.

Ik heb zelf vaak last dat ik het signaal wel zie, en er zelfs ook nog wel verbinding mee kan maken maar niet meer behoorlijk uitzending gemist of NetFlix kan kijken op mijn IPad.

De oorzaak ligt vaak aan de vele elektronica, metalen leidingen en obstakels als betonnen muren en vloeren. Om toch door het hele huis of kantoor gebruik te kunnen maken van één en dezelfde router kun je gebruik maken van een WiFi signaal versterker wat in vaktermen een WiFi repeater wordt genoemd.

Hoe werkt een wifi repeater?

Een WiFi repeater is een klein apparaatje dat het signaal van de router versterkt en het bereik ervan vergroot. Heel eenvoudig gezegd pakt de WiFi versterker het signaal van de router op (op een plek waar het ontvangst wel goed is) en verstuurt het WiFi signaal nog een keer. Zo heb je, ook op plaatsen die verder weg zijn of waar het ontvangst moeilijk is, een optimaal WiFi signaal. Kortom; de ideale oplossing voor in huis en ook op kantoor!

Zorg ervoor dat je de Wireless repeater op een strategische plek in de woning plaatst door de internet versterker te monteren tussen de WiFi router en de verst verwijderde computer of plek waar je gebruik maakt van internet.

Wat kun je er mee?

Als je het principe snapt zie je meteen de vele mogelijkheden van één of meer WiFi versterkers.

Versterken van het WiFi signaal van een modem of router
Meerdere verdiepingen voorzien van een internet WiFi verbinding
Draadloos internet delen met je buren
Overal in huis een sterk WiFi signaal voor je smartphone of tablet.
Overal in huis WiFi versterken om NetFlix en digitale tv te kijken
Ik kan je vertellen dat het een hele verademing is om overal in huis een sterk signaal te hebben. Ik maak intensief gebruik van internet via mobiel, laptop, tv, ipad en zelfs mijn pen (livescribe) is verbonden met het internet. Een WiFi repeater is voor mij in huis dus een noodzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like