Bent u van plan om een tuinproject aan te pakken en zoekt u hoogwaardige tuinhout? Zoek niet verder, want met de collectie douglas bij HOUTvakman.nl vindt u altijd wat u nodig heeft! We gaan graag wat dieper in op 1 van de meest populaire douglas producten, namelijk de “simpele” douglas plank. 

Douglas planken

Of u nu aan de slag gaat met een schutting, overkapping, poort of bbq-meubel: met ons zorgvuldig samengestelde assortiment douglas planken bieden we voor elk project de perfecte oplossing. Douglas planken zijn enorm in trek en dat is niet zonder reden. Douglas hout staat bekend om zijn duurzaamheid (klasse 3, levensduur 15 jaar) en prachtige uitstraling, met een opvallende vlamstructuur en warme, roodachtige tinten. Hierdoor bent u verzekerd van stijlvolle en duurzame houten planken die perfect passen bij diverse tuinprojecten. En erg belangrijk om hierbij aan te halen is het feit dat douglas buiten onbehandeld gebruikt kan worden, zorg er hierbij wel voor dat u direct grondcontact vermijd, dit kan de levensduur enorm aantasten. 

Waar moet ik op letten?

Of u nu een schutting wilt bouwen, een terras wilt aanleggen, een overkapping wilt creëren of een ander buitenproject hebt, met douglas planken van HOUTvakman kunt u voortvarend aan de slag. Maar houd wel rekening met het verschil tussen fijnbezaagd & geschaafd hout en let ook goed op AD versus KD hout. 

Fijnbezaagde (ruwe) douglas planken hebben een robuust uiterlijk met een ruw oppervlak, waardoor ze perfect zijn voor een landelijke uitstraling. Het is belangrijk op te merken dat deze planken houtvezels en andere oneffenheden aan het oppervlak kunnen hebben, en dat ze niet volledig recht en haaks zijn. Als u op zoek bent naar gemak, zijn onze geschaafde douglas planken een praktische keuze. Ze zijn machinaal geschaafd, waardoor ze een relatief vlak, glad, maatvast en vormvast oppervlak hebben. U hoeft zich geen zorgen te maken over ruwe plekken, en eventuele kleine onregelmatigheden kunnen gemakkelijk worden bijgewerkt met licht schuurwerk. Geschaafde douglas planken zijn ideaal voor projecten zoals tuinhuisjes, schuttingen, overkappingen en kapschuren, waar zowel schoonheid als functionaliteit belangrijk zijn. Houd daarnaast ook rekening met het verschil tussen verse AD (air dried, aangedroogd) en teruggedroogde KD (killn dried, kunstmatig gedroogd) planken. KD hout is wat droger en daardoor ook wat stabieler, oftewel zal wat minder (snel) vervormen & scheuren. 

Nou, nu weet u het meeste wel. Bestel uw douglas planken eenvoudig online en laat ze snel bij u thuis bezorgen, zodat u meteen aan de slag kunt met uw nieuwe tuinproject!

You May Also Like