Over smaak valt niet te twisten. Dat gezegde is al zo oud als Methusalem en gaat nog steeds op. Als je stoelen koopt, of dat nu moderne stoelen zijn of een designer Eames lounge chair dan doe je dat op basis van je persoonlijke smaak. De één is prima tevreden met stoelen die worden verkocht in een groot woonwarenhuis. De ander gaat voor exclusief. Waar je voor kiest hangt natuurlijk ook sterk af van je budget. Sommige stoelen kosten hetzelfde als waar een ander zijn complete woonkamer voor kan inrichten. Soms is goedkoop duurkoop. Maar het voordeel van goedkoop is dat je ook sneller weer wat nieuws kunt kopen. 

Houd je van kleurrijk of van rust?

Het leuke van woontrends is dat ze voor ieder wat wils bieden. De trend voor 2023 voorziet bijvoorbeeld in beige en aardetinten voor degenen die houden van rustige kleuren waar ze geen zonnebril voor op hoeven zetten. Maar als je juist wel van kleurrijk houdt dan kies je voor blauw, want die kleur is helemaal trendy anno 2023. Allebei kan natuurlijk ook: een eettafel in een rustige kleur en bijpassende stoelen in blauw of een andere felle tint die lekker opvalt. Als je gaat voor design eetkamerstoelen ook dan kun je kiezen wat bij jouw smaak en interieur het beste past. 

Wel of geen luie stoel?

Vroeger stond er in iedere woonkamer een luie stoel. Ook wel een rookstoel genoemd. Die was bedoeld voor de heer des huizes. Als hij thuiskwam van een lange dag hard werken dan was die stoel voor hem. Hij kon daar rustig in ontspannen terwijl zijn vrouw het eten klaargemaakt en zijn kinderen met zijn pantoffels kwamen aanzetten. Zo zijn de rollen vandaag de dag in de meeste huishoudens niet meer verdeeld. Maar dat wil niet zeggen dat die luie stoel niet meer mag. Je kunt er natuurlijk ook een love seat van maken. Dan is er geen discussie wie er mag zitten. 

Duurzame stoelen

Ook bij de keuze voor stoelen is het wel zo verantwoord om voor duurzaam te gaan. Sommige ontwerpers gebruiken ‘oud hout’ voor hun stoelen. Die worden gemaakt van gerecycled hout dat anders op de afvalberg terecht zou komen. Stoelen kopen die aan die voorwaarde voldoen is natuurlijk een prima keuze. Maar als je stoelen voor je interieur koopt die gewoon van goede kwaliteit zijn zodat ze vele jaren mee kunnen dan heb je ook al een uitstekende keuze gemaakt.

You May Also Like