Epdm dakbedekking wordt veel gebruikt voor platte daken. Het is een synthetische rubber en ziet er erg netjes uit. Epdm is de afkorting van de grondstoffen waaruit het bestaat: ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Epdm rubber is bijna overal tegen bestand, behalve tegen chloor. Belangrijk is dus dat er niet met chloor op het dak wordt gewerkt. Epdm kost gemiddeld €50 per m² inclusief arbeidskosten. 

Epdm is erg duurzaam

Epdm heeft een hele lange levensduur. Het gaat minstens 50 jaar mee, dat maakt epdm dakbedekking erg duurzaam. Je hoeft dus minder snel nieuw dakbedekking aan te schaffen, waardoor en minder grondstoffen worden verbruikt. Daarnaast is epdm recyclebaar, dus je kunt het hergebruiken. Daar wordt het milieu helemaal blij van. En wij ook. 

Epdm heeft een grote elasticiteit

Epdm kan flinke bewegingen opvangen, de elasticiteit is namelijk 400%! Dit komt goed van pas met alle wisselende weersomstandigheden, zowel koud als heel warm. Door de elasticiteit is het ook een duurzaam product. 

Epdm folie is naadloos

Een groot voordeel is dat epdm folie naadloos is. Dat scheelt, omdat de naadverbindingen vaak de zwakke plek zijn van een dak. Een ander groot voordeel hiervan is dat je de naden niet hoeft te kitten. Dit is vaak een dure klus die veel tijd kost. 

Brandveiligheid

Epdm folie wordt koud verwerkt en volledig verlijmd, er is dus geen sprake van brandgevaar op het dak! Dat is een prettige gedachte, want er gaan jaarlijks aardig wat gebouwen in vlammen op. Dat kun je onder andere voorkomen door het gebruik van goede materialen op het dak, zoals epdm. 

Afwerken met een daktrim

Wanneer je je dak gaat afwerken, kun je kiezen uit meerdere formaten daktrimmen. Je kunt kiezen uit een universele daktrim, een speciale daktrim of een kraaldaktrim. Die laatste is geschikt om een dakgoot af te werken. Je hebt ook speciale daktrimmen om een buitenhoek af te werken. Je kunt deze makkelijk plaatsen door middel van kit. Als je een hoek hebt dat naar binnen valt, kun je de daktrim binnenhoek gebruiken. Staat een rechte daktrim niet mooi bij jouw dak? De kraaldaktrim heeft een ronde afwerking, welke een luxueuze uitstraling heeft.  

Je ziet dat een epdm dak dekking veel voordelen geniet, die andere dak dekkingen missen. Het is misschien iets prijziger, maar gaat daarentegen wel meer dan 50 jaar mee dus het is heel erg duurzaam. En misschien nog wel het belangrijkste: het is niet brandgevaarlijk. 

You May Also Like
Plankdragers
Read More

Plankdragers

Inhoudsopgave Hide Plankdrager industrieelPlankdrager zwartWelke maat plankdragerHoe plankdrager bevestigenBeste plankdragerLeren plankdragers – Naturel – 6 stuks – Echt…