Bij het kopen van laminaatvloeren kan het een ontmoedigende taak zijn om te beslissen welk type laminaat u moet kiezen. Met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om te weten welk type het beste bij uw behoeften past. Er is geen pasklare oplossing – verschillende soorten laminaat bieden verschillende voor- en nadelen die moeten worden afgewogen alvorens een beslissing te nemen. Gelukkig is het eenvoudig om de verschillen tussen de gangbare soorten laminaat te begrijpen.

Soorten laminaat

Als het gaat om het kiezen van het juiste type laminaat voor uw huis of kantoor, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. U wilt een laminaat dat duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en binnen uw budget past. Er zijn verschillende soorten laminaten op de markt die hun eigen unieke kenmerken en voordelen hebben.

Het eerste type laminaat is hogedruklaminaat (HPL). Het wordt gemaakt door verschillende lagen papier samen te smelten met harsen onder hoge druk en temperatuur. HPL heeft een grotere slagvastheid, hittebestendigheid en duurzaamheid dan andere soorten laminaten. Het is een ideale keuze voor commerciële ruimtes waar veel verkeer wordt verwacht.

Het tweede type laminaat is lagedruklaminaat (LPL), ook wel melaminelaminering genoemd. LPL omvat slechts één laag papier die is geïmpregneerd met hars voordat deze wordt versmolten op een kern van houtcomposiet bij lagere druk en temperatuur in vergelijking met HPL.

Voordelen van elk type

Als het gaat om het kiezen van het juiste type laminaat voor uw huis of kantoor, zijn er verschillende opties om te overwegen. Elk type laminaat heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen, dus het is belangrijk om degene te kiezen die het beste bij u past. Of u nu op zoek bent naar duurzaamheid, waterbestendigheid of betaalbaarheid, er is een type laminaat dat aan uw eisen voldoet. Kleine tip: het merk Floer is de afgelopen jaren enorm populair.

Een populaire optie is hogedruklaminaat (HPL), dat uitzonderlijke duurzaamheid en sterkte biedt. HPL is samengesteld uit verschillende lagen papier geïmpregneerd met hars en vervolgens samengeperst onder hoge druk en hitte om een dicht oppervlak te creëren dat bestand is tegen intensief gebruik zonder tekenen van slijtage te vertonen. Een ander voordeel van HPL is dat het een superieure slagvastheid biedt, waardoor het een ideale keuze is voor drukke commerciële ruimtes zoals kantoren en winkels.

Overwegingen voor gebruik

Laminaatvloeren zijn een steeds populairdere keuze geworden voor zowel huiseigenaren als bouwers. Het is duurzaam, eenvoudig te installeren en verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Met zoveel beschikbare opties kan het echter overweldigend zijn om het juiste type laminaat voor uw behoeften te kiezen. Hier zijn enkele overwegingen voor gebruik die u kunnen helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar je laminaatvloer komt te liggen. Als u het installeert in ruimtes met veel verkeer, zoals gangen of entrees, is een dikker laminaat met een hogere AC-classificatie geschikt omdat het duurzamer en slijtvaster is. Aan de andere kant, als u installeert in slaapkamers of ruimtes met weinig verkeer, zoals logeerkamers of thuiskantoren, dan zijn dunnere laminaten voldoende. Ook iets om niet te vergeten zijn de verschillende laminaat kleuren. De keuze is hierin immers reuze.

Ten tweede, houd rekening met de luchtvochtigheid in uw omgeving bij het kiezen van laminaatvloeren.

You May Also Like