Het is belangrijk om je matras goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat het er langer mooi uitziet en zijn kwaliteit behoudt. Het onderhouden van een matras is een kwestie van regelmatig poetsen, schoonmaken en andere zorg. Hieronder volgen enkele tips voor het onderhouden van jouw matras, zodat hij lang meegaat. Lees verder!

Kies voor een duurzaam matras

Koop een Duurzaam matras van Tuur.shop dat voorzien is van een goede kern en een stevige omhulling, waardoor het langer meegaat. Kijk ook naar de constructie en materialen die worden gebruikt. Koop een matras dat gemaakt is van materialen die bestand zijn tegen slijtage en schimmel. Kies ook voor een matras dat qua kwaliteit past bij jouw slaapstijl. 

Stofzuig je matras regelmatig

Het stofzuigen van je matras kan de kans op mijten, stof en andere allergenen flink verminderen. Gebruik de stofzuiger met een zachte borstelhulpstuk om stof en vuil te verwijderen. De meeste matrassen hebben een afritsbare hoes die je kunt wassen. Gebruik de wasvoorschriften van de fabrikant om ervoor te zorgen dat je je matras niet beschadigt tijdens het wassen. 

Draai je matras van tijd tot tijd

Het is belangrijk om je matras van tijd tot tijd te draaien. De meeste matrassen kunnen om de paar maanden worden omgedraaid. Draai de matras om en keer hem om, zodat je een andere kant gebruikt. Hierdoor vermijd je dat de matras gaat kuilen en zorg je voor een langer levensduur. 

Zorg voor goede ventilatie

Bewaar je matras in een goed geventileerde ruimte. Zorg ervoor dat je matras niet te warm is, vochtig of te koud. Goede luchtcirculatie helpt om ervoor te zorgen dat je matras zo fris en schoon mogelijk blijft. De meeste matrassen worden geleverd met een matrasbeschermer of een matrasovertrek. Gebruik deze om je matras te beschermen tegen stof, vuil en vocht. Je kunt ook gebruik maken van bedlinnen, zo voorkom je dat je matras direct in aanraking komt met zweet, vuil en andere vloeistoffen.

Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen

Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen om je matras te onderhouden of schoon te maken. Veel chemische schoonmaakmiddelen kunnen schade toebrengen aan je matras en de levensduur verkorten. Gebruik in plaats daarvan een mild zeepwateroplossing om je matras schoon te maken. 

You May Also Like