Wanneer je een koophuis hebt en van plan bent om hier de rest van je leven te gaan wonen, kan het zijn dat er op een bepaald moment een renovatie nodig is. In dit artikel bespreken we wanneer je het beste een renovatie uit kunt voeren om ervoor te zorgen dat het huis net zo lang meegaat als jij het wilt bewonen!

Oude of kapotte daken

Eén van de belangrijkste onderdelen van het huis, dat is het dak. Het dak zorgt ervoor dat jij en jouw huis beschermd worden tegen zon, wind, regen en storm en je droog en warm zit. Wanneer je een ouder huis hebt gekocht, kan het zijn dat de dakbedekking er al heel lang op ligt zonder dat er renovaties hebben plaatsgevonden. Je doet er daarom goed aan om een oud dak te laten controleren door een dakdekker Eindhoven. Constateert de dakdekker dat het dak inderdaad toe is aan vernieuwing? Dan kun je direct een afspraak maken en op die manier snel handelen. Wanneer blijkt dat je schade aan het dak hebt, kan de dakdekker meteen een reparatie uitvoeren. Stel deze klus niet uit, want een kapot dak kan ernstige gevolgen hebben, zoals lekkages, waterschade of instorting!

Verzakkingen

Wanneer je langere tijd in een huis woont, kan het zijn dat er verzakkingen in de fundering komen. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals dichtbij een drukke weg wonen, een verlaagd grondwaterpeil of een bouwfout. Verzakkingen kunnen in alle ruimtes van het huis voorkomen, zoals de kelder en de badkamer. Een verzakte fundering is heel erg vervelend en wanneer je dit niet tijdig aanpakt, kan het hele huis gaan verzakken. Je herkent een verzakking van de fundering door een significant hoogteverschil van het huis ten opzichte van de stoep, aan scheuren in de buitenmuren en klemmende ramen en deuren.

Aan- en uitbouw

Heb je ooit een aanbouw of uitbouw laten plaatsen, zoals een serre, erker of dakkapel? Dan doe je er goed aan om kleine reparaties en het bijwerken van schilderwerk op tijd uit te voeren. Soms kan een aanbouw of uitbouw toch een renovatie nodig hebben; dit kan te maken hebben met nalatig onderhoud, slechte weersomstandigheden, vocht en schimmels. Ook het materiaal waarmee de aan- of uitbouw gemaakt is speelt een rol; zo is hout vatbaar voor schade en moet daarom sneller gerepareerd of gerenoveerd worden dan bijvoorbeeld kunststof. Houd de aan- of uitbouw goed bij en je voorkomt vroegtijdige renovaties die je veel geld kunnen kosten.

You May Also Like