In sommige situaties is het niet mogelijk om in een woning dubbelglas te plaatsen. Dit zien we bijvoorbeeld duidelijk terug bij monumenten, maar ook sommige oudere woningen met aparte raampartijen. Het ontbreken van dubbelglas heeft een zeer nadelig effect op het wooncomfort en de energierekening. Warmte gaat snel verloren door de ramen en wanneer deze niet op de juiste manier geïsoleerd worden, levert dat veel ongemak op. Als dubbelglas niet mogelijk is, bestaat er gelukkig ook een goed ander alternatief. Namelijk, voorzetramen.

Maar waarom zou je kiezen voor voorzetramen? Welke voordelen levert dit op? In dit artikel vind je alles wat je moet weten.

Slimme manier van isoleren

Als het om welke reden dan ook niet mogelijk is om het bestaande glas te vervangen, dan kan een voorzetraam de uitkomst bieden. Op die manier wordt het huis beter geïsoleerd en hoeft er minder energie verbruikt te worden. Dit heeft gevolgen voor de energierekening en het wooncomfort.

 Wist je dat voorzetramen niet alleen een aanwinst zijn op koude dagen? Uiteraard houden ze in de winter de kou zoveel mogelijk uit huis en voorkomen ze dat de warmte uit het huis zelf ontsnapt, maar ook in de zomer kan dit effectief zijn. Dan blijft het namelijk heerlijk koel in huis. Zo geniet je het hele jaar door van een aangename temperatuur.

Hoger energielabel

Met behulp van voorzetramen zorg je dus voor een betere isolatie van de woning. En dat is belangrijk. Zeker nu. In de huidige woningmarkt en met de huidige energieprijzen hechten mensen namelijk heel veel waarde aan het zogenaamde energielabel. Dit label is al jaren verplicht bij de verkoop van een huis. Het vertelt in hoeverre het huis energiezuinig is. Een oudere, slecht geïsoleerde woning scoort al snel een D of lager. Dit drukt niet alleen de waarde van het huis omlaag, maar maakt deze ook minder aantrekkelijk voor potentiële kopers.

Wil je het huis dus in de toekomst verkopen? Dan kunnen voorzetramen helpen om de verkoop te bespoedigen en de waarde van het huis te behouden.

Lange levensduur

Voorzetramen gaan heel lang mee. Ze zijn daarmee ook een zeer duurzame keuze. Let bij het kiezen van een voorzetraam ook op het materiaalgebruik. Veel materialen kunnen namelijk gemakkelijk gerecycled worden, waarmee je weer je steentje bijdraagt aan het milieu. Een voorzetraam gaat minstens 10 tot 15 jaar mee. Meestal nog stukken langer.

In verschillende kleuren verkrijgbaar

Ramen zijn van grote invloed op de uitstraling van de woning. Daarom belangrijk om te weten dat voorzetramen in heel veel verschillende RAL-kleuren verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je de ramen geheel naar wens en de stijl van je woning afstemmen. Houd er wel rekening mee dat speciale kleuren wel een meerwaarde hebben ten opzichte van standaard wit of crème. Hier zal je dus wel iets meer voor betalen, maar dan passen ze wel een stuk beter bij jouw huis.  

You May Also Like