Sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie is thuiswerken de nieuwe norm geworden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om gewoon op de bank te werken, zijn er betere manieren om je werkruimte in te richten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ergonomische bureaustoel tweedehands aan te schaffen, of om via je werkgever budget te krijgen voor een optimale thuiswerkplek. Om jou te helpen bij het inrichten van de ideale thuiswerkplek, hebben wij hieronder drie handige tips voor je verzameld.

Tip 1: Kies een goede plek

Het kan verleidelijk zijn om overal in huis te werken, maar het is verstandig om een vaste werkplek te kiezen. Dit zorgt ervoor dat je niet constant geconfronteerd wordt met je werk en het stelt je in staat om letterlijk de deur achter je dicht te trekken wanneer je werkdag voorbij is. Kies een rustige plek waar je voldoende ruimte hebt en waar je jouw werk spullen kunt opbergen. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk overlast hebt van zowel interne als externe bronnen. Tot slot is goede verlichting essentieel op jouw werkplek om problemen met vermoeide ogen te voorkomen bij langdurig staren naar een computerscherm. Zo creëer je een comfortabele en productieve omgeving om te werken.

Tip 2: Richt in met goed materiaal

Je moet je thuiswerkplek uitrusten met het juiste materiaal om op de lange termijn lichamelijke problemen te voorkomen. Investeer bijvoorbeeld in een ergonomische bureaustoel en een passend bureau om een goede zithouding te garanderen. Als jouw werk veel vergaderingen en conference calls omvat, is het ook aan te raden om te investeren in een hoogwaardige headset. Zo voorkom je problemen met de ontvangst en verzending van geluid tijdens belangrijke meetings en ben je verzekerd van een professionele uitstraling. Met de juiste apparatuur ben je klaar voor een productieve werkdag thuis!

Tip 3: Werk blijft werk

Sommige mensen beschouwen thuiswerken als een meer ontspannen werkvorm, maar het is belangrijk om te onthouden dat je nog steeds actief aan het werk bent. Om burn-out en stress te voorkomen, is het van belang om je te gedragen alsof je op kantoor werkt. De afwezigheid van fysieke afstand kan ervoor zorgen dat je geneigd bent om buiten werktijden door te werken. Om dit te voorkomen, is het verstandig om je aan je gebruikelijke werktijden te houden en voldoende pauzes te nemen. Sta regelmatig op om te strekken, een kopje koffie te pakken of een frisse neus te halen. En wanneer je pauze neemt, neem dan ook echt pauze en geniet van het moment. Op kantoor eet je ook niet je boterham achter je bureau op. Houd deze tips in gedachten om de perfecte balans te vinden tussen werk en privé tijdens het thuiswerken!

You May Also Like