Isolerende raambekleding heeft veel voordelen. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer. Isolerende raambekleding is de ideale manier om het behaaglijk te maken in een ruimte en tegelijk te besparen op je gas- en elektriciteitsrekening. Vijf voordelen om je te overtuigen.

Het houdt in de zomer de hitte buiten

Als de zon op de ramen schijnt kan het al snel (te) warm worden binnen. Niet prettig in de woonkamer, maar ook niet fijn in de keuken of de slaapkamer. Met (isolerende) raambekleding houd je de warmte buiten en hoeft de ventilator of airco niet aan.

Het houdt in de winter de warmte binnen

Kou komt vaak binnen via glas. Als jij je hand op een raam legt voelt het duidelijk kouder dan bijvoorbeeld de muur, ook als je dubbel glas hebt. Om te voorkomen dat die kou naar binnen komt hang je isolerende raambekleding op. Dat zorgt er niet alleen voor dat de kou buiten blijft, het houdt de warmt ook binnen. Op die manier hoef je de kachel niet een graadje hoger te zetten als het kouder wordt buiten. Daarnaast blijft de warmte langer in een ruimte hangen. Als je ‘s ochtend opstaat is een deel van de warmte nog niet vervlogen en hoef je de kachel niet vol aan te zetten.

Het houdt nieuwsgierige ogen buiten

Naast isoleren heeft deze raambekleding ook nog de functie van ‘gewone’ raambekleding. Het houdt nieuwsgierige ogen buiten. Als je aan een straat woont waar veel verkeer langs komt bijvoorbeeld, als je raam aan een stoep grenst of als je niet afgeleid wilt worden door beweging van buiten tijdens je werk.

Het houdt hinderlijk licht buiten

Zon kan hinderlijk op je beeldscherm of je bureau schijnen als je werkt en in de avond kan het licht van een lantaarnpaal precies op de televisie vallen. Ook in de slaapkamer kan het licht van straatlantaarns of passerende auto’s je slaap verstoren. Met (isolerende) raambekleding behoort dat tot de verleden tijd.

Het is decoratief

Isolerende raambekleding is verkrijgbaar in soorten, kleuren en maten. Als ‘gewone’ gordijnen bijvoorbeeld, vouwgordijnen of plisségordijnen. Er zit altijd een type gordijn bij dat goed binnen jouw interieur en woonstijl past.

De voordelen van isolerende raambekleding
You May Also Like
eetkamerstoel landelijk
Read More

Eetkamerstoel landelijk

Inhoudsopgave Hide Eetkamerstoel landelijk stoerEetkamerstoel taupe landelijkEetkamerstoel met armleuning landelijk De meest voorkomende type stoel in een eetkamer…