Met de opkomst van elektrische voertuigen is een laadpaal thuis steeds populairder geworden. Huiseigenaren beginnen zich de vele voordelen te realiseren van het installeren van een eigen laadpaal in hun garage of op de oprit. In dit artikel bespreken we deze voordelen, zodat je weet waarom het een goede investering is als je ook in het bezit bent van een elektrische auto. 

Financiële voordeel van een eigen laadpaal

Een eigen laadpaal is een investering, maar op de lange termijn haal je dit er zeker uit. Dit komt doordat je met een eigen laadpaal gebruik maakt van het standaard tarief van jouw energieleverancier. De tarieven van een openbare laadpaal zijn een stuk hoger. Je moet dan namelijk een extra bedrag betalen aan de aanbieder van de laadpaal. Hierdoor ligt het tarief per kWh vaak 2 tot 4 keer zo hoog. 

Gemak & toegankelijkheid van een eigen laadpaal

Als je een eigen laadstation hebt, hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van openbare oplaadpunten wanneer je deze nodig hebt. In plaats daarvan kun je eenvoudig en gemakkelijk je elektrische auto voor je huis opladen. Hierdoor bespaar je kostbare tijd en energie bij het zoeken naar alternatieven wanneer jouw auto bijna geen stroom meer heeft en er geen openbare laadpaal in de buurt beschikbaar is. 

Sneller laden dan via een stopcontact

Kies je er op dit moment voor om jouw auto via een stopcontact op te laden? Dan is dit een stuk minder efficiënt dan wanneer je de auto gaat opladen via een laadpaal. Dit komt omdat het opladen van een auto voor een langere tijd om veel vermogen vraagt. En een regulier stopcontact is hier niet voor gemaakt. Wanneer je de auto gaat opladen via een laadpaal, voorkom je dat de stoppen doorslaan. En nog een voordeel: het opladen van je auto gaat tot wel 10 keer sneller dan wanneer je geen laadpaal gebruikt.

Investeren in een eigen laadpaal

En hebben we je kunnen overtuigen om te investeren in een laadpaal bij je thuis? Dan is het tot slot nog wel goed om te weten dat je alleen een eigen laadpaal kunt plaatsen als je een huis met eigen oprit en/of garage bezit. Als dit niet het geval is, dan moet je de auto toch helaas blijven opladen via een openbare laadpaal. Heb je geen openbare laadpaal bij je in de buurt? Vraag er dan eenvoudig één via je gemeente. En wat fijn is: vaak is het laten plaatsen van een openbare laadpaal volledig gratis.

You May Also Like