Super fijn, een lekker warme badkamer, vooral in de winter. Helaas is het echter niet altijd even fijn voor je portemonnee, zeker met de huidige energieprijzen. Zijn er dan echt geen alternatieven die minder geld kosten en even effectief zijn? Jawel hoor, maak je maar geen zorgen, die zijn er!

Een infrarood verwarming laten installeren

Een mooi alternatief voor traditionele verwarming van je badkamer of huis is het laten installeren van een infrarood verwarming. Vandaag de dag zijn er veel modellen op de markt die erg gunstig zijn qua prijs en toch een goede kwaliteit hebben. Er bestaan verschillende soorten infrarood verwarmingen, waaronder plafondplaten, wandpanelen en infrarood heaters. Vind je dat wel interessant klinken? Lees dan snel verder voor meer informatie.

De voordelen van infrarood verwarming

Het toepassen van infrarood verwarmingselementen heeft veel voordelen. Ten eerste is deze manier van verwarming erg energie zuinig. Bijna alle energie die wordt gebruikt, wordt omgezet in warmte en er gaat amper iets verloren. Het is een langetermijn investering, want je stookkosten gaan zeker zakken na het installeren van IR-verwarming. Daarnaast gaan infraroodpanelen erg lang mee, zijn ze onderhoudsarm en kunnen ze eenvoudig overal geïnstalleerd worden. Een duurzame oplossing waar je weinig naar om hoeft te kijken. In welke kamer van je huis je ook IR-verwarming wil gaan toepassen, het is altijd mogelijk. Er is een geschikt systeem voor bijna iedere ruimte in een huis. Ten slotte heb je geen last van nadelen die andere manieren van verwarming wel met zich mee brengen zoals droge lucht, zwevend stof of onaangename geuren. Deze manier van verwarming is compleet geur- en geluidloos.

Is infrarood verwarming veilig?

Aangezien infrarood met straling werkt, denken mensen al snel dat het schadelijk kan zijn of niet veilig is. Infraroodstraling is dezelfde soort straling die vanaf de zon op de aarde schijnt. De zon geeft daarnaast nog UV-straling en zichtbaar licht af. Infrarood licht geeft enkel IR-straling af, geen UV, hiermee verwarmt het objecten en is het dus ook compleet veilig en niet schadelijk, zoals UV-straling wel kan zijn. IR-straling is zelfs goed voor de gezondheid, dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Je zult door infrarood verwarming ook geen last krijgen van een droge mond, neus of keel in de winter. Ten slotte verlicht IR-straling zelfs pijn aan je spieren of gewrichten. Dat is de reden dat mensen die een aandoening zoals reuma hebben vaak naar een infrarood sauna gaan.

Zuinig, duurzaam en gezond!

Een infrarood verwarming in de badkamer is dus niet alleen gunstig voor het milieu en je portemonnee, maar gaat ook nog eens lang mee en is goed voor je gezondheid. Een goede investering voor je huis en je stookkosten!

You May Also Like