Het weer gaat weer de goede kant op en we krijgen allemaal natuurlijk meteen een zomergevoel. Tijd om je tuin en terras klaar te maken voor de lange zomeravonden. Misschien hoef je alleen maar een beetje te poetsen, maar het kan ook zijn dat jouw terras toe is aan een totale make-over. Overweeg in dat geval te gaan voor een houten terras, dit heeft namelijk veel voordelen. In dit artikel bespreken we die voordelen met je.

1. Een houten terras zorgt voor veel sfeer

Je wil natuurlijk dat jouw tuin en terras gezellig en sfeervol zijn, vooral in de lente en zomer. Hout zorgt altijd voor een knusse en authentieke uitstraling, waardoor je terras meteen een stuk sfeervoller wordt. Of je het nu wil gebruiken voor een romantische avond of een gezellige avond met vrienden. Ook voor een gezellige wintertuin is hout het perfecte materiaal!

2. Volledig aan te passen naar wens

Hout werd vroeger vooral gebruikt voor landelijke woningen en past ook goed bij die stijl. Maar het materiaal kan net zo goed worden toegepast in woningen met een meer moderne inrichting. Voor ieder type woning kun je dus een perfect bijpassend houten terras inrichten. Het hout kan aangepast worden aan de afmetingen van je tuin en kan ook prima aansluiten op een strak, modern interieur.

3. Een houten terras is functioneel

Hout heeft van nature een goede weerstand tegen straling en invloed van de zon. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de ondervloer te heet wordt om op te lopen als de zon er de hele dag op staat. Daarnaast absorbeert hout veel hitte, waardoor het op een houten terras ook wat koeler zal blijven. Ten slotte voelt hout ook nooit zo kil aan als tegels of beton, dus je kunt ook ‘s ochtends lekker op je blote voeten in je tuin lopen.

4. Hout is een duurzaam materiaal

Wanneer je voor de juiste houtsoort kiest, is hout ook een erg duurzaam materiaal. Er bestaan diverse soorten hout die zeker 25 jaar meegaan, wat natuurlijk perfect is voor tuinmeubels of een terras. Traditioneel hout kan echter wel erg duur zijn, daarom kiezen sommigen voor composiet in plaats van traditioneel hout. Composiet zorgt namelijk voor een soortgelijke look als traditioneel hout, maar is erg onderhoudsarm en is ook voordeliger in prijs. Je kunt op veel plekken composiet van hoge kwaliteit vinden, bijvoorbeeld op WoodComposiet.

5. Een houten terras vraagt weinig onderhoud

maar weinig onderhoud vraagt. Mocht je het terras toch een keer grondig willen laten reinigen, dan kun je dat ook door een specialist laten doen. 

You May Also Like
Voortuin ideeën
Read More

Voortuin ideeën

Inhoudsopgave Hide Voortuin met tuintegels Voortuin met grindVoortuin met houten vlondersVoortuin met een looppadVoortuin met hekVoortuin met vaste…