Raamdecoratie is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van shutters en lamellen tot aan glasgordijnen, overgordijnen en plissé gordijnen. Deze gordijnen worden vaak ook wel dupligordijnen genoemd. Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie die je in iedere ruimte van je woning op kunt hangen, zijn dupligordijnen zeker het overwegen waard. Deze raamdecoratie is namelijk geschikt voor allerlei soorten ramen. Of je deze gordijnen nu voor het dakraam in je badkamer wilt hangen, of voor het draai-kiep raam in je woonkamer, alles is mogelijk. Zelfs in je slaapkamer kunnen plissé gordijnen een perfectie toepassing zijn. 

De slaapkamer 

Waarschijnlijk slaap je het liefst in een donkere slaapkamer. Ook dan kunnen plissé gordijnen een perfecte keuze zijn. Deze gordijnen zijn namelijk ook verkrijgbaar met een speciale verduisterende coating waardoor er geen licht je slaapkamer binnen kan schijnen. Of je nu een uitslaper bent, of regelmatig overdag op bed ligt omdat je nachtdiensten draait, door te kiezen voor verduisterende gordijnen beschik je altijd over een donkere slaapkamer. Het monteren van dupligordijnen is vaak heel eenvoudig en kun je zowel op de dag als in de dag doen. Welke montagewijze voor het kozijn in jouw slaapkamer het beste is, is afhankelijk van het type raam waarover jouw slaapkamer beschikt. 

Verschillende soorten plissé gordijnen 

Plissé gordijnen zijn voor vrijwel iedere woonruimte geschikt. Dit maakt natuurlijk wel dat deze gordijnen in verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Naast dat je kunt kiezen voor verduisterende of niet verduisterende gordijnen, kun je ook kiezen tussen top down of top down bottom up gordijnen. Bij top down gordijnen kun je enkel de onderkant van de plisségordijnen verschuiven, terwijl je bij de top down bottom up gordijnen zowel de boven- als de onderkant kunt verschuiven. Top down bottom up gordijnen, kunnen bijvoorbeeld een echte eyecatcher zijn in je kantoor aan huis. Sinds enige tijd werken steeds meer mensen vaker thuis dan op kantoor. Hoe fijn is het dan dat je aan huis je eigen werkplek hebt waar je jezelf terug kunt trekken?  

Eindeloos veel mogelijkheden

Door te kiezen voor plissé gordijnen, kies je meteen eindeloos veel mogelijkheden. Deze gordijnen zijn niet alleen geschikt voor ieder type raam, maar zijn ook nog eens verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren. Dit maakt dat voor iedere woonstijl de meest geschikte gordijnen verkrijgbaar zijn. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor gordijnen met een extra isolerende werking. Zo beschik je straks niet alleen over mooie raamdecoratie, maar tref je ook meteen energiebesparende maatregelen. Wanneer je namelijk kiest voor gordijnen met een honingraatstructuur, kies je meteen voor gordijnen met een extra isolerende werking. Plisségordijnen bieden je dus eindeloos veel mogelijkheden. 

You May Also Like
Modern warm interieur
Read More

Modern warm interieur

Inhoudsopgave Hide Gebruik warme stoffenKnusse meubelsWarme vloerkledenWarme kleurenDesign fauteuils Het moderne warme interieur is een nieuwe designtrend die…