In je eigen huis staan vaak veel persoonlijke spullen waar je hard voor hebt gewerkt en je wilt dan ook niet dat deze spullen door een ander gestolen worden. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat het jou overkomt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Dieven zijn met de technieken van tegenwoordig zo binnen, maar met de volgende vijf tips hou je indringers buiten de deur.

Sluit een alarm aan

Het aansluiten van een alarm op ramen en deuren is misschien niet de goedkoopste manier om een inbreker buiten je woning te houden, maar het is wel een efficiënte manier. Zodra een deur of raam sneuvelt of wordt opengebroken gaat er een alarm af. Dit schrikt criminelen in de meeste gevallen wel af, waardoor zij direct op de vlucht slaan.

Makkelijke prooi

Bij veel huizen is het mogelijk om via een schutting of kliko bij een klein raampje zonder slot te komen. Een schutting is niet zo één, twee, drie te verplaatsen, maar een kliko wel. Denk daarom goed na over de plaats van de kliko. Zet deze bij voorkeur niet te dicht bij een plat dak neer. Op deze manier maak je het de inbreker niet moeilijk om een opening te vinden om binnen te dringen.

Goede beveiliging

Indien je er toch voor kiest om een kliko in de buurt van een plat dak te zetten, zorg er dan in ieder geval voor dat ook de ramen op de eerste verdieping voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk. Bij nieuwbouwhuizen is dit vaak al het geval, maar bij oude huizen ontbreekt dit nogal eens. Voorzie ook het kleine raampje op de overloop of in de gang van een slot. Een opening van slechts vijftien centimeter is voor een inbreker al voldoende om binnen te komen.

Licht in de duisternis

Een alom bekende truc om indringers buiten te houden, is het laten branden van verlichting als je de deur uit bent. Veel inbrekers kennen deze handigheid inmiddels en trappen er minder vaak in. Maak daarom gebruik van licht dat werkt op bewegingsdetectie. De dief schrikt zich waarschijnlijk een hoedje als het licht in de hal of berging ineens aanspringt en vlucht direct weg.

Geen afwezigheid melden

Ben je even een paar uurtjes de deur uit? Hang in dat geval geen briefje op voor medebewoners. Zo weten dieven zeker dat er niemand thuis is en wordt het alleen maar aantrekkelijker om in te breken. Zet ook geen bericht op social media wanneer je weg bent of op vakantie. Steeds meer inbrekers halen hier tegenwoordig informatie vanaf om te kijken wie het volgende slachtoffer wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like