Een goed leider hoeft niet de slimste persoon in de kamer te zijn. Als deze persoon de beste mensen kiest voor iedere taak dan kan er veel meer worden bereikt dan het werk allemaal zelf aanpakken. Thuis kun je wellicht een beroep doen op andere gezinsleden maar wie sluit het rolluik als de zon fel schijnt terwijl er niemand thuis is? Laat het denkwerk voortaan gerust over aan je huis met enkele smart home toepassingen.

Hoe maak je een woning slim?

Ook als je geen technisch genie bent dan is het mogelijk om jouw woning slimmer te maken. De producten en diensten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn werken behoorlijk eenvoudig. Of beter gezegd; instellen is eenvoudig, waar ze daarna zelfstandig toe in staat zijn is heel bijzonder. De eerste stap is een centraal ‘brein’ dat ervoor zorgt dat slimme apparaten met elkaar samenwerken. De TaHoma Switch is een klein maar veelzijdig kastje dat fungeert als een soort coach die alle spelers op één lijn brengt. Bekijk de website van Somfy voor meer uitleg over dit kastje en de uitbreidingsmogelijkheden. Misschien wel het beste kenmerk van deze Switch is de wijze waarop TaHoma te koppelen is aan producten van zowel Somfy als andere merken.

Ieder merk is sterk

Hue staat bekend om hun slimme verlichting terwijl Honeywell vooral thermostaten maakt die in vele huizen aanwezig zijn. Google is een bedrijf dat met Nest serie slimme apparaten heeft laten zien waar een zoekmachine toe in staat is. Somfy is een bedrijf dat met name bekend is vanwege hun mooie raamdecoratie en de vele huisautomatisering mogelijkheden. Een spraakassistent hebben ze niet zelf ontwikkeld. Dat hoeft ook niet zolang er maar een connectie mogelijk is met software van andere bedrijven. Zo kun je de zonwering laten sluiten als de zon fel schijnt of de raamdecoratie laten openen als het tijd wordt om op te staan in de ochtend. Er zijn ook online diensten zoals Dropbox voor data opslag en vergeet niet camera monitoring of bewaking met een seintje naar je mobiel als er beweging wordt geconstateerd door de bewakingscamera.

Gelukkig hoef je niet direct al deze opties tegelijk in te zetten. Het is slimmer om jouw smart home systeem rustig aan op te bouwen. Anders kan het snel overweldigend worden.

Het zonnetje buiten huis

Zonder de zon zou er geen leven op aarde mogelijk zijn. Toch willen we niet altijd afhankelijk zijn van het zonlicht. Daarom kies je voor zonwering in huis. Of liever gezegd buitenshuis want rolluiken bieden enkele voordelen die met raamdecoratie niet mogelijk zijn. Zo houden ze naast licht ook warmte buiten in de zomer. Ze doen tevens dienst als een extra schakel in huisbeveiliging, je kunt het systeem namelijk voorzien van een inbraakwerende beveiliging. Gaat de rookmelder af? Dan kun je juist de zonwering en raamdecoratie automatisch laten openen en de verlichting in huis vanzelf laten inschakelen. Je kunt dan snel de weg naar een veilige locatie vinden.

Een slimme woning is dus praktisch, comfortabel en veilig. Zowel als je thuis bent of op vakantie.

You May Also Like