Het voorjaar lijkt nog erg ver weg, zeker als je naar buiten kijkt, maar dat betekent niet dat je niet alvast kunt gaan plannen voor deze fijne tijd van het jaar. Hoe ga jij je tuin dit jaar inrichten? Heb je nog nieuwe meubels nodig of wil je het zitgedeelte anders in gaan delen? Wil je de decoratie dit jaar anders aanpakken? Dat zijn al een hoop dingen om lekker over na te denken als je s’ avonds onder een dekentje op de bank zit. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het klaarmaken van jouw tuin voor het voorjaar!

Bescherming tegen de zon

Als we weer net zo’n zomer krijgen als afgelopen jaar, is het belangrijk om goed beschermd te kunnen zijn tegen de zon als je in de tuin wil zitten. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Als je een overkapping in je tuin hebt, kun je daar al uit de zon zitten. Met een overkapping bestaat de kans echter wel dat de warmte onder de overkapping blijft hangen en het daarom erg benauwd wordt, vooral als de overkapping vast zit aan je woning. Daarom kiezen mensen er soms voor om ook midden in de tuin nog een plekje te creëren waar je uit de zon kunt zitten, bijvoorbeeld met behulp van een luxe parasol. Zo kun je uit de zon zitten, maar komt er ook nog wat wind onder de parasol, waardoor het niet snel benauwd wordt. 

Nieuwe meubels voor in de tuin

Is jouw tuin hoognodig toe aan nieuwe tuinmeubels? Dan is het verstandig om al op tijd op zoek te gaan. In de winterperiode zijn tuinmeubels namelijk vaak gunstiger geprijsd dan in het voorjaar of in de zomer. Ook worden overblijfselen van oude collecties vaak voor een voordelige prijs verkocht bij woonwinkels of tuincentra. Je kunt het beste nu dus al op zoek gaan naar jouw nieuwe tuinmeubels voor dit voorjaar. Iedere winkel heeft totaal verschillende collecties en ontwerpen, of je nu op zoek bent naar simpele witte tuintafels of naar luxe houten tuinmeubelen. Heb je niet heel veel te besteden? Dan is dit ook een goed moment om Marktplaats of Facebook af te gaan struinen naar leuke tweedehands tuinmeubels. Mensen die nieuwe meubels gaan kopen voor hun tuin, zullen oude meubels die nog goed zijn waarschijnlijk verkopen. 

Decoratie voor je tuin

Hoe wil jij jouw tuin dit voorjaar versieren? Ga je voor subtiele decoratie of wil je echt een vakantieparadijs maken van jouw achtertuin? Er zijn zoveel leuke manieren om jouw tuin aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lichtslingers of een gezellige vuurtafel die je ook nog eens warm houdt als je ‘s avonds langer buiten wil zitten! 

Klik hier voor meer informatie!

You May Also Like