Kan jouw interieur wel een make-over gebruiken? Dan is dit het perfecte moment om inspiratie op te doen. Een nieuw jaar, betekent namelijk allerlei fantastische, nieuwe woontrends. In dit artikel lees je welke trends de woonwereld in 2023 zullen gaan bepalen, zodat je jouw interieur volledig ‘up to date’ kunt uitrusten. 

1. Duurzaam

Duurzaamheid loopt tegenwoordig als rode draad door alle woontrends heen: van welke woonstijl je ook houdt, de nadruk ligt steeds vaker op natuurlijke of recyclede materialen, bij voorkeur tweedehands of afkomstig van ons eigen werelddeel. We weten immers allemaal dat we voorzichtiger met de aarde om moeten gaan, om onbezorgd te kunnen blijven genieten. Dit betekent dat we dit jaar volop kunnen kiezen uit mooie kasten, fauteuils en vloerkleden, die een verhaal met zich meedragen, een tijdloos design hebben, gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, die lang meegaan en een unieke uitstraling hebben.

2. Organisch

Rechte hoeken en strakke lijnen zijn binnen deze woontrend voorgoed verleden tijd. De organische woonstijl bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, namelijk uit ronde, zachte vormen. Deze woontrend was in 2022 al volop aanwezig, maar zal zich in 2023 nóg verder uit gaan breiden. Dit betekent dat we alsmaar meer halfronde banken, ovalen eettafels en organische vazen zullen gaan zien. Vaak gecombineerd met een licht, ietwat aards kleurenpallet, comfortabele materialen, lichte houttinten en bijzondere texturen.

3. Kleurrijk

Alhoewel de duurzame en organische woontrends voornamelijk in het teken staan van een licht kleurenpallet, betekent dat niet dat er in 2023 geen kleur te zien is. Integendeel, er is eveneens uitgebreid aandacht voor opvallende kleuren, excentrieke patronen en luxueuze woonaccessoires. Deze woontrend haalt voornamelijk inspiratie uit de jaren ’20 en jaren ’70, twee decennia waarin uitbundigheid niet geschuwd werd. Dit wordt weerspiegeld in glanzende, zachte en rijke stoffen, veel spiegels, glas en glimmende gouden of chromen details en het gebruik van felle kleuren, patronen en prints. Een junglebehang op de muur, een discobal aan het plafond of een fraai gestreepte bank: niets is overdadig binnen deze woontrend, álles mag! 

You May Also Like