Ben je van plan om een nieuw terras aan te leggen in je tuin of een nieuwe schutting te plaatsen voor meer privacy? Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende materialen waar je uit kunt kiezen, maar dat maakt de keuze nu niet bepaald makkelijker. Je wil natuurlijk een materiaal dat bij de rest van de tuin past en dat mooi oogt, maar dat ook lang meegaat. Composiet is momenteel een erg populair materiaal voor in de tuin, zeker voor een terras of schutting. In dit artikel geven we je meer informatie over composiet!

Wat is composiet?

Composiet wordt ook wel WPC genoemd, wat staat voor Wood Polyester Composite. Het is een heel licht materiaal dat bestaat uit vezels. Die vezels geven het materiaal een stevige, natuurlijke textuur en stijfheid. De vezels worden met elkaar verbonden door middel van kunststof, wat ze beschermt tegen alle weersinvloeden. Als je goede composiet vlonderplanken koopt, hebben deze een hoog vezelgehalte en zijn ze goed bestand tegen krassen en kleurverlies. Aangezien composiet planken hout bevatten, geven ze een mooie houtlook die in iedere tuin past. Het materiaal wordt vaak gebruikt voor het aanleggen van een terras of om een sterke composiet schutting neer te zetten. 

De voordelen van composiet vlonderplanken

Composiet vlonderplanken bieden een hoop voordelen ten opzichte van andere materialen die je kunt gebruiken voor je schutting of terras. Ten eerste geven planken van dit materiaal je terras een luxe en chique uitstraling, waardoor je woning zeker meer waard zal worden. Daarnaast zijn ze onderhoudsvrij, je hebt geen speciale middelen nodig om het materiaal mee te behandelen of om het mooi te houden. Vlonderplanken van composiet zijn ook erg veilig, aangezien ze stroef zijn en veel textuur hebben. Hierdoor zullen ze niet glad worden als het regent of als er water op ligt. Ook geven composiet planken geen splinters af, dus kun je er zonder problemen op blote voeten overheen lopen. Je kunt prima composietplanken om een zwembad heen leggen, aangezien ze dus niet glad worden. De vlekbestendigheid zorgt ervoor dat er geen vlekken in het materiaal komen door eventueel chloor uit het zwembad. 

Nadelen van composiet vlonderplanken

Alles heeft voor- en nadelen, dat geldt natuurlijk ook voor composiet vlonderplanken. Het materiaal is wat kwetsbaarder dan bijvoorbeeld steen of hout. Composiet bevat soms namelijk holle stukken. Als je daar iets op laat vallen, zou het materiaal kunnen beschadigen. Daarnaast zijn ze iets duurder dan houten planken, dus zul je een wat grotere investering moeten doen om jouw terras te laten leggen of je schutting te laten zetten. Hier staat wel tegenover dat het materiaal over het algemeen langer meegaat dan houten planken en dat er minder onderhoud nodig is. 

You May Also Like