Er zijn enkele tips om uw oude kaarsen langer mee te laten gaan. Een daarvan is om de lont voor elk gebruik in te korten. Dit voorkomt dat de kaars gaat roken en zorgt ervoor dat deze gelijkmatiger brandt. Ook kan je kaarsen maken van oude kaarsen en kaarsvet hergebruiken.

Kaarsen maken van oude kaarsen

Wist je dat je kaarsen kunt maken van oude kaarsen? Het is heel gemakkelijk. Je hoeft alleen maar een overvloed aan oude kaarsen te verzamelen, ze om te smelten tot vloeibare was, ze in schone containers te gieten en ze te laten uitharden. Als ze uitgehard zijn, kun je een lont gebruiken om je nieuwe kaarsen aan te steken!

Kaarsvet hergebruiken

Wist je dat je kaarsvet kunt hergebruiken? Kaarsvet kan voor veel andere dingen worden hergebruikt. Je kunt ze in de koelkast bewaren om voedsel vers te houden of om kaarsen van te maken. Als je een oude kaars weggooit, knip dan de pit eraf en laat hem uitharden in een papieren beker met ongeveer 2,5 cm water erin. Dan kan je het materiaal voor iets anders gebruiken!

You May Also Like
Doe-het-zelf: houtrotreparatie
Read More

Doe-het-zelf: houtrotreparatie

Inhoudsopgave Hide Stap 1: Grondige inspectieStap 2: Benodigdheden en voorbereidingStap 3: Houtrotvuller toepassenStap 4: Schuren en egaliserenStap 5:…