Een cavia kooi is ontworpen om een veilige en comfortabele leefomgeving voor cavia’s te bieden. Cavia’s zijn sociale dieren die behoefte hebben aan gezelschap van hun eigen soort. Ze hebben ook een ruimte nodig die groot genoeg is om te bewegen en te verkennen. Een goede cavia kooi moet ruim zijn, een nestkast, voerbak, waterfles, hooirek en andere accessoires bevatten.

Hoe groot moet een cavia kooi zijn

Een cavia moet in een ruimte zijn die minstens 2 vierkante voet groot is. Ze hebben minimaal 1 vierkante voet vloeroppervlak nodig, en ze hebben minstens 3 vierkante voet vloeroppervlak nodig als je meer dan één cavia hebt. Cavia’s zijn sociale wezens, dus het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben om met elkaar om te gaan. Ze hebben ook veel hooi en stro nodig om op te kauwen, dus dit is iets anders waar je rekening mee moet houden bij het bepalen hoe groot de cavia kooi moet zijn.

Hoe moet ik een cavia kooi inrichten

Cavia’s zijn sociale dieren en hebben gezelschap nodig. Je moet een cavia kooi opzetten die minstens 2 voet breed en 3 voet lang is voor één cavia. Je moet je cavia voorzien van een verscheidenheid aan speelgoed, zoals buizen, tunnels en andere dingen om te verkennen. Je moet je cavia ook hooi of stro geven om te eten en om zich in te verstoppen. Je kunt ook wat groenten of fruit in de cavia kooi doen zodat ze kunnen eten.

Hoe vaak cavia kooi verschonen

Een cavia moet ongeveer een keer per week uit zijn cavia kooi worden verwisseld. Dit wordt meestal gedaan wanneer de eigenaar de cavia kooi schoonmaakt. De cavia moet dan worden schoongemaakt met zeep, water en een handdoek. Het moet ook vers hooi of strooisel krijgen om in zijn nieuwe huis te gebruiken.

Hoe duur is een cavia kooi

Een goede cavia kooi kan variëren van 69 euro tot 169 euro, afhankelijk van de grootte en functies. Cavia’s zijn geen goedkoop huisdier om voor te zorgen, maar het goede nieuws is dat je geen fortuin hoeft uit te geven aan hun verblijf.

Waarom knaag mijn cavia aan zijn kooi

De meest voorkomende reden voor dit gedrag is dat de cavia zijn tanden probeert te slijpen. Cavia’s hebben de neiging om op alles te kauwen dat voorhanden is, en hun tanden groeien hun hele leven door. Als je cavia eetlust heeft, is de kans groot dat hij niet ziek is. Maar als uw cavia niet eet of drinkt, moet u hem voor onderzoek naar de dierenarts brengen.

Beste cavia kooi

Savic Rody Caviakooi – Grijs – 70 x 45 x 31 cm

Deze kooi is perfect voor cavia’s en andere kleine dieren. Het heeft een grote voordeur waardoor het gemakkelijk is om uw huisdier in en uit de kooi te halen. De bovenzijde van deze deur kan worden gesloten zodat het dier in de kooi blijft.

Het woonoppervlak van deze kooi meet 70 x 45 x 31 cm, wat voldoende ruimte is voor uw huisdier om vrij te bewegen zonder zich krap te voelen. De vloer van deze kooi is gemaakt van plastic, waardoor het gemakkelijk is om eventuele rommel van je huisdier op te ruimen.

Luxe Huisdierenkooi met Opbergdozen – Knaagdieren ren – Cavia kooi- Konijnen kooi – Konijnenren – Konijnenhok – Konijnenkooi voor binnen en buiten – Cavia ren – Puppyren – Kittenren

Deze kooi is een perfecte oplossing voor diegenen die hun huisdieren een beetje luxe willen bieden. Het ontwerp van de kooi biedt veel ruimte en heeft een elegante en rustieke uitstraling. De metalen voordeur met rooster maakt het gemakkelijk om bij je huisdier te komen en hem overdag uit te laten.

De kooi heeft twee verwijderbare opbergdozen die aan weerszijden van de kooi kunnen worden geplaatst, afhankelijk van waar je ze het meest nodig hebt. Ze zijn gemaakt van hout en hebben een natuurlijke afwerking die perfect bij je interieur past.

Ferplast Konijnenkooi 120 – Assorti – 118 x 58,5 x 51 cm

Deze Ferplast Konijnenkooi is geschikt voor konijnen tot 6 kg. De kooi heeft een voordeur van gaas en een zijopening voor gemakkelijke toegang tot de binnenkant van de kooi. De leefruimte van de konijnen is bedekt met kunstgras, wat ze een natuurlijk gevoel geeft en ze comfortabel houdt. De kooi heeft ook een geïntegreerd voedergedeelte en een bidonhouder, evenals een oprit voor gemakkelijke toegang tot het bovenste niveau van de kooi.

Ferplast Konijnenkooi Arena 120

Ferplast Konijnenkooi Arena 120 is een konijnenkooi van draadgaas die hoog genoeg is voor een konijn om op zijn achterpoten te staan. Deze konijnenkooi van draadgaas wordt geleverd met een verwijderbare bak en een uitschuifbare vloer. De Ferplast Konijnenkooi Arena 120 heeft twee deuren aan de voor- en achterkant, waardoor de binnenkant van de kooi gemakkelijk toegankelijk is.

De Ferplast Konijnenkooi Arena 120 is geschikt voor konijnen van alle rassen en maten, zolang ze tussen 1,5 kg en 3 kg wegen. Het biedt ook een betaalbare optie voor diegenen die een konijnenkooi van hoge kwaliteit willen bezitten zonder er al te veel geld aan uit te geven.

Ferplast Arena 100 – Konijnenkooi – 100 x 62.5 x 51 cm

Dit is een cavia kooi die gemaakt is van metaaldraad en een makkelijk schoon te maken plastic bak heeft. Het is geschikt voor konijnen tot 4 kg.

De Ferplast Arena 100 Konijnenkooi is voorzien van een kunststof bak die eenvoudig schoon te maken is en voldoende ruimte biedt voor uw konijn.

Ferplast cavia / konijnenkooi arena zwart 82x52x45,5 cm

Ferplast cavia / konijnenkooi arena zwart 82x52x45,5 cm is een geweldig product voor elke huisdierbezitter die zijn huisdier wil voorzien van een goed ontworpen verblijf. De kooi heeft veel bewegingsruimte en biedt genoeg ruimte voor de dieren om plezier te hebben.

De Ferplast cavia/konijnenkooi arena zwart 82x52x45,5 cm is gemaakt van hoogwaardig kunststof en daardoor zeer duurzaam en makkelijk schoon te maken. Het wordt ook geleverd met een geïntegreerde voerbak, dus er is geen extra uitrusting nodig om de dieren te voeren.

Noctus® Houten Knaagdier Hok – Voor Knaagdieren – Kooi – Cavia – Hamster – Rat – Konijn – 3 Verdiepingen – Uitschuifbare Bodem – Hout

Noctus® Houten Knaagdierhok – Voor Knaagdieren – Kooi – Cavia – Hamster – Rat – Konijn – 3 Verdiepingen

Noctus® is een bedrijf dat al meer dan 50 jaar kwaliteitsproducten voor huisdieren maakt. Ze maken een verscheidenheid aan dingen, van kooien tot speelgoed tot voedselschalen. Maar waar ze vooral bekend om staan, zijn hun houten knaagdierhokken.

Dit specifieke model kan tot 8 knaagdieren tegelijk huisvesten en heeft drie verdiepingen die kunnen worden toegevoegd naarmate de dieren groeien. Het wordt ook geleverd met een oprit en een dak van draadgaas, zodat de dieren wat frisse lucht en zonlicht kunnen krijgen wanneer ze dat willen.

Zolux Knaagdierkooi Nevo 64,5 Cm Plexiglas/kunststof Grijs

De Zolux Knaagdierkooi Nevo 64,5 Cm Plexiglas/Plastic Grijs is een uniek en innovatief ontwerp dat je huisdier veel bewegingsruimte biedt. De kooi is gemaakt van hoogwaardige materialen die veilig zijn voor je huisdier en gemakkelijk schoon te maken zijn.

In deze sectie vindt je de Zolux Knaagdierkooi Nevo 64,5 Cm Plexiglas/Plastic Grijs, een grote knaagdierkooi met veel voordelen voor zowel jou als jouw huisdier. Dit product is zo ontworpen dat het gemakkelijk kan worden schoongemaakt, waardoor het een ideale keuze is als je huisdieren in huis of op het werk hebt.

35 ltr Bunny nature bunnybedding hanf hennepvezel

Dit is een 35 ltr konijn natuur konijnen beddengoed. Het materiaal van het beddengoed is hennep en het heeft hennepvezel. De afmeting van dit strooisel is 35 ltr en kan gebruikt worden voor zowel grote als kleine konijnen.

Ferplast Barn 100 Dubbel

Ferplast heeft deze nieuwe knaagdierkooi gecreëerd die is geïnspireerd op de bekende schuren in Amerika. De kooi bestaat uit twee platforms waar uw kleine huisdier op en neer kan springen, evenals een huis met een schuifdeur zodat je gemakkelijk bij jouw huisdier kunt.

De Ferplast Plastic Barn 100 Dubbel is perfect voor elk huis met knaagdieren. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een prachtig ontwerp dat zeker past in het interieur van elk huis.

Deze knaagdierkooi van Ferplast is perfect voor alle huizen, maar het is vooral geweldig voor degenen die op zoek zijn naar iets meer dan de gemiddelde plastic kooi!

You May Also Like