Ga je een nieuw huis bouwen of ben je van plan om jouw huidige woning grondig te verbouwen? Dan moet je hier goed over nadenken. Je moet onder meer bepalen welke materialen je wilt gebruiken. Waar er vroeger veelvuldig hout gebruikt werd bij nieuwbouw en renovatie, is het tegenwoordig vooral kunststof dat de klok slaat. Daarom vertellen wij je in deze tekst waar je kunststof allemaal voor kunt gebruiken in en rondom huis.

Ramen en deuren

Kunststof wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt voor ramen en deuren. De ramen zelf zijn gewoon van glas, maar de kozijnen van kunststof. Er zijn verschillen redenen waarom mensen kunststof verkiezen boven hout. De voornaamste reden is onderhoud. Kunststof is namelijk onderhoudsarm. In tegenstelling tot hout hoef je het bijvoorbeeld niet om de paar jaar te schilderen. Dit materiaal kan niet gaan rotten en verkleurt daarnaast niet onder invloed van zonlicht.

Gevelbekleding

Wie denkt dat kunststof alleen gebruikt wordt voor ramen en deuren, heeft het mis. Wil je niet jouw gehele gevel bekleden met steen? Dan kun je ervoor kiezen om hier hout in te verwerken. Vroeger kozen veel mensen inderdaad voor hout, maar kunststof gevelbekleding wint aan populariteit. Niet iedereen heeft direct een voorkeur voor kunststof. Dit komt vooral doordat veel mensen denken dat kunststof een minder warme uitstraling heeft dan hout. Toch is dit tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt namelijk kunststof met houtlook kopen. De kunststof panelen worden dan voorzien van nerven, waardoor ze nauwelijks nog van hout te onderscheiden zijn. Kunststof met houtlook geeft jouw woning dus een warme uitstraling, maar je profiteert van de voordelen van kunststof.

Dakranden

Voor dakranden geldt eigenlijk nagenoeg hetzelfde als voor gevelbekleding. Vroeger werd de rand van een dak vaak afgewerkt met hout, maar vandaag de dag wordt hier vaak kunststof voor gebruikt. Kunststof dakranden hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn ze te koop in talloze kleuren. Hierdoor is er eigenlijk altijd een kunststof dakrand te vinden die aansluit bij de rest van jouw woning. Benieuwd welke kleur het beste bij jouw woning past? Vraag dan gratis kleurmonsters aan op Heering.eu. Dit helpt je om te bepalen welke kleur kunststof het mooiste staat.

Vensterbanken

Een vensterbank kan afgewerkt worden met steen, MDF, hout, metaal en kunststof. Wanneer je op zoek bent naar het beste materiaal, kom je waarschijnlijk bij kunststof uit. Vensterbanken van dit materiaal zijn namelijk goed bestand tegen zowel zonlicht als vocht. Daarbij komt dat ze onbreekbaar zijn en je ze makkelijk kunt verwerken. Kunststof vensterbanken zijn tot 6 meter uit één lengte te halen, waardoor jouw vensterbank geen naden krijgt. Ga je jouw woning verbouwen en wil je andere vensterbanken? Dan hoef je de oude niet eerst te verwijderen. Je kunt in dat geval namelijk voor kunststof overzetvensterbanken kiezen.

You May Also Like
Modern warm interieur
Read More

Modern warm interieur

Inhoudsopgave Hide Gebruik warme stoffenKnusse meubelsWarme vloerkledenWarme kleurenDesign fauteuils Het moderne warme interieur is een nieuwe designtrend die…