Als je gaat winkelen voor raamdecoratie en je door de gordijnen het raam niet meer ziet dan ben je niet de enige. Er zijn zoveel soorten gordijnen met unieke kenmerken dat een keuze maken haast onbegonnen werk is. Wij willen graag pleiten voor rolgordijnen. Het is niet de enige optie maar in een aantal opzichten wel de beste. Hier zijn 3 voordelen die een rolgordijn voor in huis biedt én we leggen uit waarom je met elektrische gordijnen nog veel meer kunt bereiken.

1. Rolgordijnen passen in ieder interieur

Een rolgordijn trekt niet direct de aandacht. Het is een vlak materiaal dat op een cilinder gerold wordt. Je zult niet snel een rolgordijn kopen als pronkstuk of voornamelijk decoratief element. Het is juist de subtiele look wat dit type raamdecoratie bijzonder maakt. Je kunt er iedere ruimte compleet mee maken. Kies een mooi materiaal, een subtiele tint en de kamer is helemaal af. Als je kiest voor een lichte tint dan kun je met gekleurde verlichting een gloed creëren voor extra sfeer. Of plaats een lamp achter een screen of plant voor een bijzondere schaduwval. Er zijn zelfs mensen die een wit rolgordijn als projectiescherm gebruiken. Het maakt verder niet uit of het interieur modern of meer klassiek ingericht is; rolgordijnen passen eigenlijk altijd.

2. Rolgordijnen maken het echt donker

Als we beweren dat rolgordijnen altijd passen dan moeten we wel een kleine kanttekening plaatsen. Als je investeert in raamdecoratie kies dan voor maatwerk. Een rolgordijn op maat sluit perfect aan op het venster of raamkozijn wat betekent dat je de ruimte geheel kunt verduisteren. Zo kun je overdag transformeren tot nacht en je kunt in het weekend nog even doorslapen terwijl de zon fel brandt buiten. Rolgordijnen hangen namelijk strak naar beneden zonder plooi of relief. Dit maakt ze ideaal voor ruimten waar je optimale controle wilt behouden over het licht. Dit geldt overigens ook voor licht naar buiten toe. Wil je niet dat iedereen op straat ziet of jij een karaoke avond met felle LED lampen organiseert? Geniet van privacy met verduisterende rolgordijnen.

3. Rolgordijnen zijn slim

Je kunt de meeste soorten raamdecoratie ‘slim’ maken door er een gemotoriseerde rails van Somfy aan te koppelen met app of afstandsbediening. De meest populaire optie is echter het rolgordijn omdat dit systeem heel eenvoudig te automatiseren valt. Je hoeft geen koordje meer aan te raken, zelfs bij het gordijn in de buurt komen is nu verleden tijd. Klik, tik of praat tegen het gordijn en het zal gebeuren. Je hebt hiervoor wel een beetje hulp nodig van een TaHoma Switch, dit is een slimme router van Somfy. Op de Somfy België site zie je welke producten leverbaar zijn en welke koppelingen je kunt maken. Je bent echter niet gebonden aan producten en diensten van dit merk. Zo kun je ook koppelingen maken met merken als Hue, Nest, Velux en Sonos om slechts enkele merken te noemen.

Aangezien je meerdere gordijnen via hetzelfde systeem kunt bedienen én kunt koppelen aan je verdere smart home toepassingen is het mogelijk om je huis vergaand te automatiseren.

You May Also Like
Plankdragers
Read More

Plankdragers

Inhoudsopgave Hide Plankdrager industrieelPlankdrager zwartWelke maat plankdragerHoe plankdrager bevestigenBeste plankdragerLeren plankdragers – Naturel – 6 stuks – Echt…