Het toilet schoonmaken, een doekje over het aanrecht halen, stofzuigen en dweilen, allemaal taken die je zonder nadenken doet. Je weet dat het nodig is. Je oog valt er op en je neemt het mee in je schoonmaakronde. Toch zijn er ook huishoudelijke klussen die nog al te vaak vergeten worden. Klusjes waarvan je weet dat je ze eigenlijk zou moeten doen, maar die er bij in schieten omdat je niet direct ziet dat het nodig is.

Daarom in dit artikel de drie huishoudelijke klussen die het vaakst vergeten worden. Zo vergeet jij deze voortaan (hopelijk) niet meer!

1. Koffiemachine ontkalken

Met reinigingstabletten voor je koffiemachine is deze binnen mum van tijd schoon. Dit is dan ook waarschijnlijk een klus die je regelmatig uitvoert. Dit is ook iets wat je opvalt. Als de machineonderdelen vies zijn, begin je vanzelf met reinigen. Maar vergeet je ook niet om te ontkalken?

Het ontkalken van de koffiemachine en eigenlijk alle machines waar water bij gebruikt wordt, wordt nog al te vaak vergeten. Dit terwijl het eigenlijk minimaal één keer in de drie maanden gedaan moet worden. Om dit niet te vergeten is het belangrijk dat je de datum telkens op een kalender of in een agenda schrijft. Zo weet je precies wanneer er weer ontkalkt moet worden en kan dit niet onverhoopt vergeten worden.

Gelukkig hoeft het ontkalken ook helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Met Siemens ontkalkingstabletten is deze klus zo geklaard. Belangrijk om te blijven doen. Op die manier blijft de smaak van de koffie goed en zal de levensduur van de machine niet nadelig beïnvloed worden.

2. Wasmachine schoonmaken

Het klinkt vreemd om de wasmachine te reinigen. Deze draait toch vanzelf schoon bij elke was? Als je dit denkt, dan heb je het goed mis. De wasmachine wast jouw kleding, maar hierdoor blijft er wel veel vuil achter. Vergelijk het maar eens met de wasbak. Als je je vaat afgespoeld hebt, blijven er altijd restjes over. Als je de wasbak niet zou reinigen, zou je hier ook minder goed de vaat in kunnen doen. Dat geldt ook voor de wasmachine. Je moet de bacteriën in de trommel regelmatig te lijf gaan, nare geurtjes verdrijven en ook achtergebleven zeepresten wegspoelen. Je hebt hier speciale reinigers voor, maar je kunt ook eens in de drie maanden een wasje op 90 graden wassen.

3. Binnenkant van de vuilnisbak reinigen

Dit is iets wat echt veel te weinig wordt gedaan. Waarschijnlijk vervang je de volle zak zonder nadenken en kijk je niet eens naar de binnenkant van de vuilnisbak. Toch valt er nog wel iets naast of lekt er wel eens iets, waardoor de binnenkant ontzettend vies kan worden. Probeer daarom eigenlijk bij elke nieuwe zak te controleren of de binnenkant nog schoon is en maak deze minimaal één keer in de maand grondig schoon. 

You May Also Like