Ideeën voor een thuiskantoor die toelaten om te werken vanuit huis, zijn de afgelopen jaren enorm populair geweest. Een plek die creativiteit inspireert, routine aanmoedigt en toch tegelijkertijd huiselijk aanvoelt, dat is wat huiseigenaren graag willen.

Wat de prioriteit van je thuiswerken ook is, wij hebben de bijpassende thuiskantoorideeën.

Kies voor een visgraat laminaat

Een thuiskantoor is een ruimte in je woning waar je productief wil zijn. Of het nu het lezen van emails is of het bijhouden van je boekhouding of dossiers. Het liefst zorg je ervoor dat de ruimte niet regelmatig moet worden schoongemaakt. Het is dan ook een goed idee om een onderhoudsvriendelijke vloer te kiezen zoals een visgraat laminaat. Tegelijk geeft het visgraat patroon een stijlvolle uitstraling aan je thuiskantoor. 

Kies het juiste bureaumeubel

Bureau-ideeën voor het thuiskantoor zijn cruciaal om thuis te werken. Het bureau wordt het belangrijkste kenmerk van je thuiskantoor, dus bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt voor je werk en de nabijheid van het raam, zodat je kunt profiteren van dat natuurlijke licht.

Houd ook rekening met je werkstijl: geef je de voorkeur aan een rechthoekige stijl, L-vormig of compact? Denk dan na over de kleur en afwerking. Zorg ervoor dat het past bij de inrichting en esthetiek van je huis.

Kies voor wandpanelen

De wanden van je kantoor hebben een grote invloed op de sfeer van je inrichting. Enerzijds wil je iets dat geluidsisolerend is waardoor het lawaai vanuit andere kamers in je woning buiten houdt. Anderzijds moet de akoestiek misschien goed zijn als je regelmatig klanten ontvangt in je thuiskantoor. De Akupel wandpanelen zijn hiervoor een uitstekende optie. De houten wandpanelen zijn niet alleen duurzaam, maar zorgen ook voor een tijdloze uitstraling. Ook als je regelmatig Zoom-gesprekken houdt, biedt het een mooie en professionele achtergrond.

Voeg een informele zitruimte toe

Een thuiskantoor hoeft niet puur een functionele ruimte te zijn. Je wilt dat het zowel gezellig en uitnodigend als inspirerend aanvoelt, dus overweeg om een ​​meer informele plek in je thuiskantoor toe te voegen, en voeg naast het bureau een paar fauteuils en een salontafel toe. Gebruik deze ruimte voor je koffie in de ochtend, een plekje weg van je bureau om vrij te maken voor een korte pauze, of om te brainstormen als je collega’s ook vanuit je thuiskantoor komen werken.

Hang een prikbord

Een prikbord kan zoveel meer zijn dan een plek om je takenlijst op te hangen. Een prikbord kan een design statement op zich zijn, of je het nu simpel houdt met een oversized kurkdesign of meer traditioneel gaat met een gestoffeerde stijl. Maak er een kunstwerk van door het te decoreren om je stijl te weerspiegelen. Zorg er wel voor dat je een kleine ruimte vrijlaat voor je to-do-lijstjes.

Kies passende verlichting

Thuiskantoorverlichting is zo belangrijk voor een effectieve werkruimte. Overweeg meerdere bronnen om gelaagde verlichting te creëren die je kunt aanpassen, afhankelijk van hoe je de ruimte wilt gebruiken. Gebruik lampen voor een zacht diffuus licht, spots voor iets meer gefocust, en wandlampen of een enkele plafondlamp voor meer all-over licht. Het is belangrijk dat je het licht kunt gebruiken zonder je ogen te overbelasten. Ook als je ´s avonds laat nog aan het werk bent.

You May Also Like