Inhoudsopgave Hide
  1. Bepaal de plek
  2. Stijl
  3. Afmetingen

De afgelopen jaren zijn bartafels vele malen populairder geworden, al heb je er nooit misschien bij stil gestaan om deze meubels toe te voegen aan je interieur. Toch kan het wel degelijk om een aanrader zijn om een bartafel aan te schaffen. Dit meubelstuk is namelijk zeer multifunctioneel en kun je daarom op meerdere wijzen inzetten in je interieur. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als een bartafel, maar het is tevens een geschikte plek om te borrelen met familie en/of vrienden. Een bartafel toevoegen in je interieur is dus wel degelijk een goed idee, wat je kunt doen met de volgende tips. 

Bepaal de plek

Bij het toevoegen van een bartafel in je interieur is het van belang om na te denken over de positie. Over het algemeen plaatsen mensen de tafel in de buurt van hun keuken en woonkamer zodat ze deze ruimtes met elkaar kunnen verbinden. Daarnaast is dit ook nog eens een praktische plaats voor je bartafel. Toch hoeft dit niet per se de plek te zijn om voor te kiezen, dit hangt eigenlijk volledig af van je voorkeur. Bepaal dus zelf op welke plek je je bartafel plaatst in je interieur!

Stijl

Design bartafels passen over het algemeen altijd goed in je interieur, maar toch moet je zeker rekening houden met de stijl. Je wilt immers niet dat de tafel uiteindelijk totaal niet goed staat met de rest van je meubels. Over het algemeen zul je desondanks goed zitten met een houten bartafel, al is niet iedereen een fan van hout. Dan kun je alsnog kiezen voor een tafel van een ander materiaal, kunststof is bijvoorbeeld ook een goede optie. Houd daarnaast rekening met de kleur en het ontwerp van de bartafel bij het doen van deze aankoop. 

Afmetingen

Bovendien moet je het formaat van de bartafel bepalen. De tafels kun je natuurlijk kopen in diverse afmetingen, daardoor is er altijd een exemplaar dat goed past in je huis. Om de grootte van de bartafel te bepalen, kun je rekening houden met de grootte van je woning en de plek waar je de tafel neer gaat zetten. Let ook op de afmetingen van de barkrukken als je ze al hebt gekocht. Heb je dit nog niet gedaan? Je hoeft dan niet te letten op de grootte van de krukken. Alsnog moet je wel de juiste keuze maken als het gaat om het formaat van de bartafel. 

You May Also Like