Toppers zijn sinds de opkomst van de boxspring bedden erg populair geworden. De topper wordt tegenwoordig niet alleen maar voor de boxspring gebruikt, maar worden ook erg populair op harde matrassen, in bijvoorbeeld een camper. Maar waarom wil je nu een topper gebruiken op je bed? Wij leggen het je graag uit!

Wat is een topmatras precies?

Een topper, ook wel topmatras genoemd, is een dun matras dat op het normale matras wordt gelegd. Het onderste matras ligt gewoon op de bedbodem. Toppers zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een dikkere topper van 10 centimeter of juist een dunne variant van 4 centimeter. Op het moment dat je een topper gebruikt, wordt het matras eronder minder beschadigd. Hierdoor gaat het matras vele malen langer mee, en geniet je dus langer van je bed!

Waarvoor gebruik je een topper?

Een topper zorgt voor een extra laag op het bed. Hierdoor wordt je slaapcomfort verbeterd. De topper zorgt er namelijk voor dat deze naar je lichaam gaat staan. Hierdoor wordt de druk van je lichaam beter verdeeld. Zo krijg je minder druk op je gewrichten en krijg je uiteindelijk dus minder last van je spieren na het slapen. De topper wordt bij een boxspring meer gebruikt als slaapmatras. Een boxspring matras is namelijk niet altijd bedoeld om op te slapen. Deze matrassen missen namelijk vaak het extra laagje comfort die een normaal matras wel heeft. Hierdoor is het voor een boxspring vaker regel dan uitzondering om een topper te gebruiken. 

Waarom een topper gebruiken op je bed?

Verschillende soorten toppers

Toppers zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen de kwaliteit van de toppers. Dit wordt bij de topper altijd bepaald door de inhoud van het topmatras. De inhoud bestaat in de meeste gevallen uit schuim. Het type schuim zorgt vervolgens voor de eigenschappen van de topper. Het meest gekozen schuim is koudschuim. Dit schuim zorgt voor een zeer fijn klimaat onder de dekens. Het schuim heeft namelijk een zeer goede ventilatie. Daarnaast heeft het ook een goede vochtregulatie, waardoor je minder snel wakker wordt in de nacht. Vervolgens kun je ook de keuze maken voor een traagschuim topmatras. Traagschuim zet meer in op de drukverlaging. Hierdoor wordt de druk van het lichaam beter verdeeld over alle delen en wordt het slaapcomfort verbeterd. Het traagschuim zakt in bij warmte. Je lichaam gaat dan heel langzaam dieper in het matras, waardoor je nauwelijks tegendruk krijgt van de topper. Al met al is een topper een goede investering voor jouw slaapcomfort. Weet jij al voor welke variant je gaat?

You May Also Like
Read More

Babykamer taupe

Inhoudsopgave Hide babykamer taupe muurTaupe combineren met meubels Verfkleuren zijn belangrijk in elke kamer, maar ze zijn vooral…