Een klein huis is ontzettend knus, maar kan soms ook wat krap aanvoelen. Daarnaast kan het inrichten soms een hele klus zijn. Want hoe deel je een klein huis of appartement nu praktisch in en hoe zorg je ervoor dat het niet klein lijkt, maar juist hartstikke ruimtelijk? We hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet.

spiegels

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Het ultieme middel om ruimtelijkheid te creëren in je woning zijn spiegels! Je kunt dit groots aanpakken door een hele wand te maken met spiegels, maar wat kleinere spiegels werken ook al heel goed. Kies daarbij voor spiegels op brede wanden om deze nog breder te laten lijken of voor spiegels op smalle lange wanden om deze juist nog langer te laten lijken. Ga voor een van de toffe spiegels van Present Time!

lampen

Lights on! 

Bij een klein huis, dat wellicht ook weinig ramen heeft, is het een goed idee om veel gebruik te maken van verlichting en lichte kleuren. Lichte kleuren en goede verlichting laten een ruimte groter lijken. Kies qua meubels, muren en de vloer voor lichte kleuren, zodat deze elementen minder massief lijken. Speel qua verlichting met verschillende hoogte niveaus en soorten lampen, zoals plafondlampen, staande lampen of leuke tafellampen. Wat je vooral moet onthouden is: licht = ruimte!

vaas

Transparantie all the way

Naast licht en spiegels, werken transparante elementen ook heel goed om ruimtelijkheid te creëren. Kies voor een glazen wand om een ruimte af te scheiden of ga voor een eet- of salontafel van glas. Ook in je accessoires kun je dit terug laten komen in een mooie glazen vaas of transparante waxinelichtjeshouder van het merk Zusss.

opbergmand

Minimalisme

Keep it simple en laat accessoires dubbelen als opbergruimte! Ga niet voor te veel of te uitbundige accessoires in een klein huis. Dit kan zorgen voor onrust en een minder ruimtelijk gevoel. Daarnaast kun je toffe accessoires zoals manden, bankjes of kistjes ook laten dubbelen als opbergruimte. Zo creëer extra ruimte, maar toch ook sfeer! 

Endless shapes

Ook het gebruik van verschillende vormen door je woning is aan te raden in een klein huis. Dit geeft een speels en gezellig effect. Ga bijvoorbeeld voor ronde spiegels in combinatie met een vierkante salontafel of juist andersom. Ook wanneer je bank een vierkante vorm heeft, is het tof om voor accessoires te gaan in ronde en organische vormen. 
Zo zijn er dus genoeg opties om een kleiner huis of appartement ruimtelijker te laten lijken, maar toch ook knus en gezellig! 

You May Also Like