De lente is in aantocht en dat betekent dat we weer bezig kunnen in de tuin. Met cortenstaal borderranden en cortenstaal boomringen kun jij je tuin een prachtige uitstraling geven. Cortenstaal is een populair materiaal en dat is ook niet voor niets, want het geeft een stoere en warme uitstraling aan je tuin. 

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal heeft een prachtige roestbruine kleur. Deze roestbruine kleur creëert een goed contrast tussen het groen van de planten en de roestbruine kleur van het cortenstaal. Het materiaal is stevig en duurzaam, waardoor het lang mee gaat. In het begin zul je zien dat het materiaal een ijzeren kleur heeft, maar na verloop van tijd gaat dit roesten waardoor de roestbruine kleur ontstaat. Dit roestproces is een natuurlijk oxidatieproces waarbij de buitenste laag van het staal roest en de beschermlaag vormt die het staal beschermt tegen verdere corrosie. Cortenstaal kan goed tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en vorst. Het handige aan cortenstaal is dat je er geen onderhoud aan nodig hebt. Ideaal!

Verfraai je tuin met cortenstaal borderranden

Een leuke manier om je tuin mee te verfraaien is het plaatsen van cortenstaal borderranden. Met de borderranden kun je het gazon, bloemperken, loop- en grindpaden stijlvol afwerken. De cortenstaal borderranden kun je gemakkelijk vormen naar de gewenste vorm. Hierdoor kun je ook bochten in je tuin creëren. Handig voor wanneer je met de borderranden een looppad wil afwerken! De borderranden kun je eenvoudig in de grond plaatsen en aan elkaar vast schuiven. Je maakt ze aan elkaar vast door het palletje aan het uiteinde om te buigen. Vervolgens sla je de pinnen vast in de grond met een rubberen hamer.

Verfraai je tuin met cortenstaal borderranden

Bescherm je bomen met cortenstaal boomringen

Naast de cortenstaal borderranden zijn de cortenstaal boomringen ook een populaire optie voor in je tuin. Met de boomringen kun je je bomen beschermen tegen verschillende omstandigheden. Zo voorkomen de boomringen bijvoorbeeld dat onkruid en gras zich ophopen rondom de boom, waardoor de boomwortels beter kunnen ademen en groeien. Doordat de grond rondom de boomstam vrij ligt, kan er gemakkelijk zuurstof en water bij de boomwortels komen. Vooral voor jongere bomen is dit in de eerste jaren belangrijk, zodat ze optimaal kunnen groeien. Daarnaast wordt de boomstam ook beschermt met een boomring voor de grasmaaier. Wanneer je het gazon maait, kom je namelijk niet met de grasmaaier tegen de boomstam aan. Ideaal voor wanneer je een automatische grasmaaier hebt waar je liever geen omkijk naar hebt! 

Verschillende soorten boomringen

De boomringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Of je nou dus een klein boompje hebt waar je de boomring omheen wilt plaatsen, of een grotere boom hebt: het past rondom beide! De boomringen worden geleverd in twee helften waardoor je ze gemakkelijk kunt monteren rondom de boom heen. De twee helften kun je met een plaatje en bouten aan elkaar vast monteren. De rand van de boomring kun je eenvoudig in de grond drukken, maar om de rand echt goed op de ondergrond te krijgen raden wij een rubberen hamer aan. Met de rubberen hamer kun je de boomring vast in de grond slaan.

Al met al zijn de cortenstaal borderranden en boomringen dus een goede keuze voor in de tuin! Ze geven een mooie aanvulling op elke buitenruimte waardoor jij je tuin met deze producten helemaal compleet kunt maken.

You May Also Like