Een eigen huis is, naast dat het een goede investering is, een grote verantwoordelijkheid. Je bent dan ook nooit klaar als je een eigen huis bezit. Het onderhoud van jouw huis is bijvoorbeeld ongelooflijk belangrijk – niet alleen voor het uiterlijk van je huis, maar ook voor de levensduur ervan. In dit artikel hebben we 3 effectieve tips verzameld die je helpen om je huis in topconditie te houden met behulp van groot onderhoud. 

Maak het dak schoon

Het maakt niet of je een platdak hebt of dakpannen: het is slim om regelmatig een controle van het dak te laten uitvoeren. Tijdens deze controle kun je bepalen of het dak nog goed is en of het gereinigd moet worden.

Waarom dit zo belangrijk is? Je dak wordt het hele jaar blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. De ene keer vriest het -6 buiten en sneeuwt het. De andere keer is +35 graden met volle zon. Hierdoor stapelt vuil zich op en is de kans op lekkages groot. Door je dak periodiek te laten reinigen voorkom je dit én ziet je woning er ook nog eens netter uit.

Gevelreiniging

Net als het dak reinigen, is gevelreiniging ook belangrijk voor het onderhoud van je woning. Vieze gevels kunnen komen door weersomstandigheden, maar ook doordat er bijvoorbeeld met graffiti is gespoten. Er zijn diverse methodes om je gevels te (laten) reinigen. De juiste methode kiezen is belangrijk, aangezien anders de kans bestaat dat je gevel er niet mooier op wordt. Zo heb je bij lichte vervuiling genoeg aan gevelreiniging met stoom, maar als er sprake is van verfresten dan is het slimmer om te kiezen voor chemische reiniging. Laat je dan ook goed adviseren door professionals, voordat je eventueel zelf aan de slag gaat met een hogedrukreiniger. 

Nieuwe kozijnen

Als je jouw woning wilt verduurzamen of wanneer je kozijnen toe zijn aan vervanging, is het slim om je te verdiepen in de diverse soorten kozijnen die er zijn. Zo heb je keuze uit onder andere houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Welk type het beste bij jou past, hangt af van je wensen en eisen. 

Wil je bijvoorbeeld kozijnen die eenvoudig zijn te onderhouden? Dan raden we je aan om voor kunststof kozijnen te kiezen. Wil je graag binnen genieten van de uitstraling van een houten kozijn, maar heb je geen zin in het regelmatige onderhoud? Een mooie mix is dan een aluminium kozijn. Aan de binnenkant geniet je van de uitstraling van een houten kozijn en de buitenkant bestaat uit aluminium.

You May Also Like