Het tuinhuis is een steeds populairder wordend gedeelte van de Nederlandse tuin. Het is een klein vakantiehuisje in de eigen tuin waar genoten kan worden van de natuur van de eigen tuin en er een vakantiegevoel kan worden ervaren zonder ver te hoeven reizen. Het interieur van dit tuinhuis helpt hier vaak veel bij, maar er zijn ook enkele opties bij de afwerking van de bouw van het tuinhuis die hier flink aan kunnen bijdragen. We noemen dit de open afwerking van je tuinhuis.

Open afwerking naar buiten

We beginnen met de open afwerking van je tuinhuis naar de buitenwereld. Een glazen schuifwand plaatsen is absoluut de beste manier om de tuin deel van het tuinhuis te maken. Het afwerken van het tuinhuis naar buiten toe kan niet beter dan dit. Door de overvloed aan lichtinval die deze schuifwand met zich meebrengt komt de tuin echt binnen in het tuinhuis. En wanneer dit niet gewenst is blijft de tuin net zo makkelijk buiten door het gebruik van donkere gordijnen. Ook is het simpel om naar binnen of buiten te stappen door de schuifwand waardoor de tuin nóg dichterbij is dan ooit.

Open afwerking naar boven

Om de buitenwereld nog verder naar je toe te trekken kun je er ook voor kiezen om je tuinhuis naar boven open af te werken. We hebben het hier natuurlijk over een glazen dak. Door (een deel van het) dak van glas te maken open je het tuinhuis naar de (sterren)hemel. Dit kan voor onvergetelijke herinneringen zorgen. Er zijn veel opties voor een glazen dak in deze tijd. Het is wel belangrijk om ten alle tijde stevig dubbel glas te gebruiken, het dak moet voldoen aan de regels van het Bouwbesluit. Ook zijn er genoeg opties om het dak via schermen of een ander materiaal via een uitschuif mechanisme dicht te maken mocht je behoefte hebben aan meer privacy.

Soepele overgang naar buiten

Om de ervaring van een plek die fijn binnen zijn in de tuin, in de natuur nog een niveau omhoog te tillen kun je een veranda plaatsen bij je tuinhuis. Een mooie houten veranda kan je tuinhuis extra charme geven, maar ook een extra ‘kamer’. Een ‘kamer’ die in de open buitenlucht is en alle vrijheid biedt die je maar wil. De perfecte toevoeging voor je tuinhuis voor de zwoele zomeravonden. Met een mooie hangstoel en een vuurkorf of barbecue is de ervaring compleet.

You May Also Like