Het is steeds populairder geworden om LED verlichting op te hangen in huis. Dit is niet alleen bij consumenten zo, maar ook steeds meer bedrijven stappen over. Maar waarom is dit nu zo? Wij leggen je graag de voordelen van LED-verlichting van LedLoket uit ten opzichte van andere soorten verlichting.

Bespaar op de energiekosten

Een van de eerste en belangrijkste voordelen van LED-verlichting is het feit dat ze aanzienlijk minder energie verbruiken dan andere verlichting. LED-verlichting kan tot wel 90% minder energie verbruiken dan gloei- of halogeenlampen. Hierdoor is het enorm voordelig om je lampen te vervangen met nieuwe LED lampen. 

Een veel langere levensduur

Naast dat LED-verlichting veel minder energie verbruikt dan andere lampen, zijn ze ook nog eens duurzamer. LED-verlichting heeft namelijk als grote voordeel dat ze een veel langere levensduur hebben dan andere lampen. Een LED lamp kan gemiddeld tussen de 15.000 en 50.000 uren lang branden. Bij een ouderwetse gloeilamp lag dit aantal op ongeveer 1.000 branduren. Als je een spaarlamp kocht, kon je hier ongeveer 5.000 uren van genieten. Hieruit blijkt natuurlijk direct dat het aanschaffen van LED-verlichting een veel beter idee is!

LED lampen worden helemaal niet zo warm

Vroeger stonden lampen erom bekend dat ze enorm warm werden. Bij LED-verlichting wordt dit probleem echter helemaal verholpen. De hitte die vrijkomt bij gloeilampen kan grote gevolgen hebben. Zo zijn er verschillende branden geweest in Nederland door het gebruik van deze lampen. De LED lampen van tegenwoordig zijn hier een perfecte vervanging voor. Doordat deze niet warm worden, hoef je ook niet bang te zijn dat er een brand kan ontstaan. 

Voordelen van LED-verlichting t.o.v. andere soorten verlichting

Verschillende kleuren lampen

Wil jij graag meerdere kleuren gebruiken voor je interieur? Dan zijn LED lampen de perfecte keuze! LED-verlichting werd in de beginjaren als erg saai ervaren. Het was een koud en wit licht dat niet gezellig was. Door de ontwikkelingen van tegenwoordig is LED-verlichting veel beter geworden. Het is nu zelfs mogelijk om verschillende kleuren te gebruiken voor de lamp. 

Lampen aansluiten op internet

Tot slot is het tegenwoordig mogelijk om de LED lampen aan te sluiten op verschillende apparaten. Hierdoor kun je met een app de lamp besturen. Wil je bijvoorbeeld dat de lamp aan of uit gaat? Dan kun je dit aangegeven in de app. Als je LED-verlichting hebt met verschillende kleuren, kun je ook gemakkelijk in de app de kleuren van de lamp veranderen. Door deze technologische ontwikkelingen is het veel makkelijker om de lampen in te stellen. Daarnaast kun je het interieur op een gemakkelijke manier veel meer sfeer geven. Weet jij al waar je de nieuwe LED-verlichting op gaat hangen?

You May Also Like