Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten overwegen om van energieleverancier te veranderen. Ten eerste natuurlijk om een betere deal te krijgen. Door elk jaar weer de energieleveranciers te vergelijken, kun je mogelijk honderden euro’s besparen op de kosten van gas en elektriciteit. Het kan ook zijn dat je niet tevreden bent met de service van je huidige leverancier. Bekijk reviews om de service van jouw energiebedrijf te vergelijke met andere opties in jouw regio. 

Hoe snel kan ik energieprijzen vergelijken?

Het vergelijken van energieprijzen duurt niet lang. En het is nog gemakkelijker als je een recente rekening bij de hand hebt om nauwkeurigere resultaten te krijgen. Voer jouw gegevens in bijvoorbeeld bij Gaslicht energievergelijker om in een oogopslag de beste energiedeals te vinden die beschikbaar zijn voor jouw postcode. En die het voordeligst zijn voor jouw specifieke gebruik van gas en elektra. 

Hoe lang duurt het om van energieleverancier te veranderen?

Zodra je een nieuwe leverancier hebt gevonden, dan begin je eerst met de registratie. Het nieuwe energiebedrijf doet normaal gesproken al het werk voor jou om over te stappen. Bekijk reviews van het gekozen bedrijf om te zien hoe andere klanten de service hebben ervaren. De overstaptijd kan verschillen van leverancier tot leverancier. Maar je kunt er over het algemeen vanuit gaan dat het ongeveer drie weken duurt. 

Hoeveel kan ik besparen door over te stappen van energieleverancier?

Regelmatig van energieleverancier wisselen is een geweldige manier om te besparen op jouw maandelijkse rekeningen. De energiemarkt is zeer competitief en er komen regelmatig nieuwe deals beschikbaar. Het komt vaak voor dat je jouw energietarief vergeet, waardoor je zonder het te beseffen op een duurder variabel tarief kunt overstappen. Variabele tarieven zijn vaak het duurst, waardoor er potentieel enorme besparingen te behalen zijn door over te stappen op een vast tarief.

Waarom overstappen op groene energie?

Voor steeds meer mensen wordt de impact van klimaatverandering duidelijker en krijgt het voorkomen ervan meer prioriteit. Als jouw zoektocht naar energie wordt gedreven door het vinden van groenere oplossingen om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen, dan kun je op de Gaslicht energievergelijker op zoek gaan naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in wind-, zonne- of andere hernieuwbare bronnen. Groen gas is moeilijker te vinden omdat het nog niet genoeg geproduceerd wordt en groen gas niet altijd de goedkoopste optie is. Maar naarmate de markt groeit, worden de prijzen steeds concurrerender en kun je ook met een groen hart geld besparen.

You May Also Like