Wanneer de zomer aanbreekt, kan het binnen in huis flink warm worden. De zonnestralen die door de ramen naar binnen schijnen, kunnen voor een onaangename warmte zorgen. Bovendien kunnen UV-stralen schadelijk zijn voor je meubels en interieur. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om de zon buiten te houden en je interieur te beschermen. Eén daarvan is zonwering aan de binnenkant van je raam, zoals een screendoek. In dit artikel bespreken we de voordelen van deze vorm van zonwering en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Voordelen van zonwering aan de binnenkant van je raam

Zonwering binnenkant raam biedt verschillende voordelen ten opzichte van zonwering aan de buitenkant van je raam. Allereerst is deze vorm van zonwering vaak goedkoper dan buitenzonwering, omdat er geen installatiekosten bij komen kijken. Daarnaast is het onderhoud van zonwering aan de binnenkant van je raam vaak eenvoudiger dan bij buitenzonwering. Een ander voordeel is dat je met binnenzonwering meer controle hebt over het daglicht. Je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel licht je binnenlaat door de zonwering te openen of te sluiten.

Screendoek als vorm van zonwering

Een veelgebruikte vorm van zonwering aan de binnenkant van het raam is het screendoek. Dit doek is gemaakt van polyester en PVC en wordt strak voor het raam gespannen. Het doek filtert het zonlicht en houdt de warmte tegen, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Bovendien beschermt het screendoek je interieur tegen verkleuring door UV-straling. Een ander voordeel van een screendoek voor het raam is dat het ook insecten tegenhoudt. Al met al heeft een screendoek voor het raam een hoop voordelen en is het dus een zeker een optie om te overwegen.  

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van zonwering aan de binnenkant van je raam zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te kiezen, zodat het doek perfect past voor je raam. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende soorten doeken, met verschillende gradaties van lichtdoorlatendheid en warmtewering. Verder is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het materiaal en de duurzaamheid van de zonwering. Een goede zonwering gaat immers jarenlang mee. Ten slotte is het belangrijk om te letten op de installatie van de zonwering. Sommige zonweringen zijn eenvoudig zelf te monteren, terwijl voor andere types zonwering een professional nodig is.

You May Also Like