Of je je nu voorbereidt op de verkoop van je huis of gewoon een opfrisbeurt wilt voor een nieuw seizoen, een woningrenovatieproject is een grote onderneming. Een van de grootste vragen die je je kunt stellen bij het plannen van een verbouwingsproject voor je huis, is hoe je ervoor kunt betalen. Dit geldt vooral nu de inflatie op een van de hoogste punten in decennia staat, waardoor alles duurder wordt.

Spaar

De veiligste financiële optie om je huisrenovatie te betalen, is door een deel van het geld te sparen voor je project. Als je nog geen grote som geld hebt gespaard, kan deze optie betekenen dat je langer moet wachten om aan je project te beginnen. Maar het betekent ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over het terugbetalen van een lening of een hoge creditcardrekening zodra je klaar bent met je huisrenovatie.

Het bedrag dat je moet sparen, hangt af van het type renovatie dat je uitvoert en de omvang van het project. Als je het hele project wilt financieren door te sparen, is het misschien slim om klein te beginnen en eerst goedkopere projecten aan te pakken zoals een keukenrenovatie.

Geld lenen 

Leningen voor renovaties zijn ongedekte persoonlijke leningen die worden aangeboden door banken en kredietverenigingen. Omdat de leningen ongedekt zijn, hoef je je huis niet als onderpand te gebruiken om in aanmerking te komen. Je rentepercentage en kwalificatie zijn grotendeels gebaseerd op je credit score. De financiering komt snel. Zodra je akkoord gaat met de voorwaarden, storten veel kredietverstrekkers binnen een dag geld rechtstreeks op je rekening.

Leningen voor renovaties hebben doorgaans kortere aflossingstermijnen, lagere leenbedragen en minder vergoedingen dan persoonlijke leningen. De meeste leningen voor woningverbetering gaan maximaal tot 15 jaar. Voordat je gaat een persoonlijke lening online afsluiten voor woningrenovatie, moet je de beste kredietverstrekkers voor woningverbetering vergelijken voor lage rentetarieven, concurrerende tarieven, vriendelijke terugbetalingsvoorwaarden en snelle uitbetalingen.

Hypotheek lening verhogen

Je kan een lening met eigen vermogen aanvragen, ook wel een tweede hypotheek genoemd. Dit is een lening die je in één keer uitkeert en die je in een aantal jaren in vaste maandelijkse termijnen kunt terugbetalen.

Hypotheekleningen hebben veel hogere leenlimieten en terugbetalingsperioden dan leningen voor woningverbetering. Hypotheekleningen zijn ook beveiligd, wat betekent dat je je huis als onderpand stelt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over marktschommelingen met een lening met overwaarde. Zodra je je vaste rente vastzet, betaal je dezelfde maandelijkse betaling gedurende de looptijd van je lening.

Hypotheekleningen zijn het meest geschikt voor middelgrote tot grote projecten. Je moet precies weten hoeveel je nodig hebt voordat je leent, maar je kunt meer lenen en meer tijd hebben om de schuld terug te betalen.

You May Also Like