Kunststof deuren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege hun duurzaamheid, isolatie-eigenschappen en onderhoudsgemak. Maar net als elk ander oppervlak in uw huis hebben ook kunststof deuren af en toe wat liefdevolle aandacht nodig om ze in topconditie te houden. In deze blog delen we enkele handige tips om uw kunststof deuren schoon te maken en te laten stralen als nieuw.

Waarom kunststof deuren schoonmaken belangrijk is

Kunststof deuren kunnen na verloop van tijd vuil, stof, vingerafdrukken en andere onzuiverheden verzamelen. Als u uw deuren niet regelmatig schoonmaakt, kunnen deze oppervlaktevervuilingen zich ophopen en uw deuren er vies en verouderd uit laten zien. Bovendien kunnen ze de levensduur van uw deuren verkorten als ze niet goed worden onderhouden.

Benodigdheden voor het schoonmaken van kunststof deuren

Voordat u begint met schoonmaken, moet u ervoor zorgen dat u de juiste benodigdheden bij de hand heeft. Hier is een lijst met items die u nodig heeft:

 • Zachte doek of spons: Gebruik een zachte, niet-schurende doek of spons om krassen op het oppervlak van uw kunststof deur te voorkomen.
 • Emmer met warm water: Vul een emmer met warm water om uw schoonmaakoplossing te maken.
 • Milde zeep: Kies voor een milde, niet-schurende zeep zoals afwasmiddel om uw kunststof deuren te reinigen.
 • Optioneel: Azijnoplossing: Als uw deuren bijzonder vettig zijn, kunt u een oplossing van één deel azijn en één deel water gebruiken.
 • Droge doek of microvezeldoek: Gebruik een schone, droge doek om de deur na het schoonmaken droog te vegen.

Stap-voor-stap handleiding voor het schoonmaken van kunststof deuren

 1. Verwijder stof en vuil: Begin met het verwijderen van stof en los vuil van het oppervlak van de deur. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een zachte doek of een stofdoek.
 2. Maak uw schoonmaakoplossing: Vul een emmer met warm water en voeg een kleine hoeveelheid milde zeep toe. Roer het mengsel goed door. Als u de azijnoplossing gebruikt, meng dan één deel azijn met één deel water.
 3. Reinig de deur: Dompel de zachte doek of spons in de schoonmaakoplossing en wring overtollig water uit. Veeg de deur af met de vochtige doek of spons, waarbij u extra aandacht besteedt aan vlekken of vuile plekken.
 4. Spoel af: Spoel de deur af met schoon water om eventuele zeepresten te verwijderen.
 5. Droog de deur: Gebruik een schone, droge doek of een microvezeldoek om de deur grondig droog te vegen. Dit voorkomt strepen en vlekken op het kunststof oppervlak.
 6. Optioneel: Gebruik een kunststofreiniger: Als u wilt, kunt u een speciale kunststofreiniger gebruiken die geschikt is voor kunststof deuren. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

Onderhoudstips

Om uw kunststof deuren in optimale staat te houden, zijn hier enkele handige onderhoudstips:

 • Reinig uw deuren regelmatig, bij voorkeur elke paar maanden, om ophoping van vuil te voorkomen.
 • Vermijd agressieve schuurmiddelen, schuursponsjes of scherpe voorwerpen die krassen kunnen veroorzaken.
 • Controleer de scharnieren en afdichtingen van de deur op slijtage en vet ze indien nodig in.
 • Bescherm uw deuren tegen direct zonlicht, omdat langdurige blootstelling aan de zon het kunststof kan doen verkleuren.

Door regelmatig onderhoud en schoonmaak blijven uw kunststof deuren er als nieuw uitzien en blijven ze een stralende eerste indruk maken. Vergeet niet dat een schone deur niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook de levensduur van uw investering verlengt. Dus, neem de tijd om uw kunststof deuren te verzorgen en te laten stralen!

You May Also Like