Je kent ze ongetwijfeld wel; de immens populaire aroma diffusers. Nu de zomervakantie weer voorbij is en langzaam maar zeker het slechtere weer op komst is, zullen we weer meer binnen zitten. Hoe fijn is het dan als je een heerlijk geurend huis hebt? In dit artikel bespreken we graag wat een aroma diffuser eigenlijk is, wat de voordelen van een aroma diffuser zijn en wat je er allemaal mee kan doen. 

Wat is een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een klein apparaatje wat je met water dient te vullen. Je zet hem aan en binnen no-time zie je een soort wolkje van verneveling tevoorschijn komen. De diffuser verneveld het water in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid op peil blijft. Wat is dan het effect van een goede luchtvochtigheid? Een te droge lucht in huis is niet goed voor de gezondheid. Zo kun je last krijgen van droge lippen, geïrriteerde ogen en luchtwegen, hoofdpijn, een droge huid en zelfs een verslechterde nachtrust. Kortom; een goede luchtvochtigheid is erg belangrijk. Mede door het gebruik van een aroma diffuser kun je dit op peil brengen. Een aroma diffuser is echter veel bekender geworden om een andere reden; het verspreiden van etherische oliën. Natuurlijke etherische olie is erg krachtig en mag niet direct op de huid worden aangebracht. Door een paar druppeltjes olie aan het water van de diffuser toe te voegen, wordt de olie flink verdund en wordt het makkelijker voor je lichaam om de olie op te nemen. 

Aroma diffusers

Wat zijn de voordelen van een aroma diffuser?

Door het gebruik van een aroma diffuser wordt de luchtvochtigheid op peil gehouden. Door daar een etherische olie aan toe te voegen, zorg je ervoor dat de olie makkelijk opneembaar is voor je lichaam. Bovendien gaat je huis ook nog eens heerlijk ruiken! Door de verdunning van olie met het water, is een aroma diffuser ideaal om overal in huis te gebruiken. Zelfs voor huisdieren en baby’s is een diffuser geen enkel probleem. Je kunt een diffuser dus ook op de kinderkamers zetten en zo je kinderen helpen aan een heerlijke, ontspannen slaap. Er zijn allerlei soorten stijlvolle aroma diffusers op de markt, waardoor het óók nog eens een eyecatcher in huis is.

Wat kun je allemaal doen met een aroma diffuser?

Door een paar druppeltjes lavendel toe te voegen aan de diffuser, vul je je huis binnen een paar minuten met een ontspannende lavendelgeur. Heerst er een griepje of verkoudheid in huis? Voeg dan wat verkwikkende eucalyptus toe, zodat je luchtwegen worden gekalmeerd en je weer wat vrijer kunt ademen. Ook zijn er speciale blends die je kunt kopen en maken, zodat je al het goeds van meerdere oliën tegelijkertijd hebt. 

You May Also Like