De zomer komt er weer aan en dat betekent dat we lekker in de tuin willen genieten van lange, warme dagen. Het plaatsen van een veranda is dé manier om dat te doen! 

Een veranda heeft veel voordelen ten opzichte van een overkapping; we laten je graag kennis maken met alles wat een veranda je te bieden heeft.

Altijd droog en warm 

Eén van de grootste voordelen van een dichte veranda, is dat je elk seizoen kunt genieten van je tuin. Doordat de schuifpuien van de veranda goed zijn geïsoleerd, is het ook op koude dagen lekker warm. Goed geïsoleerde, glazen schuifwanden kun je het beste bij een professional kopen, zoals Verandaglas.com. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je optimale kwaliteit krijgt. Daarnaast kunnen professionals je helpen met het plaatsen van de glazen wanden; dat is een klus die veel aandacht en precisie vereist. 

Wist je dat je de schuifpuien voor jouw veranda in zowel helder glas als getint glas kunt kopen? Getint glas biedt uitkomst wanneer je graag wilt genieten van privacy in de tuin; zo kun je doen en laten wat je wilt, zonder dat de buren naar binnen kunnen gluren – dat is wel zo fijn.

Naast warmte en privacy, biedt een dichte veranda ook bescherming tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. De overkapping en de schuifpuien zorgen ervoor dat je ook met wind, regen of hagel een fijn plekje voor jezelf hebt in huis met zicht op de tuin. Daarnaast biedt het bescherming tegen de zon; als je tuin op het zuiden staat, kan het lastig zijn om voldoende schaduw te creëren. Een dichte veranda lost dat probleem op. De goede isolatie van de overkapping en de schuifpuien zorgen ook nog eens voor verkoeling op een warme dag; zo kun je lekker afwisselen tussen zon en schaduw en hitte en verkoeling.

Multifunctioneel

Een veranda is op veel verschillende manieren te gebruiken. Je kunt hem inzetten als een tuinhuisje waar je te allen tijde kunt genieten van je achtertuin. Je kunt de veranda ook inrichten als werkplek of kantoor, zodat je op een rustige plaats in huis je werkzaamheden uit kunt voeren. Dat is niet alleen handig voor mensen die zo nu en dan thuis werken, maar ook voor zzp’ers. Daarnaast kan een veranda goed dienen als hobbyruimte of als atelier; het zicht op de tuin kan ook nog eens helpen om inspiratie op te doen. 

Nog een andere manier om jouw veranda vorm te geven, is door er een prachtige leefkeuken van te maken. Je kunt er elektrisch koken of je kunt er een grote eetkamer van maken, zodat je met het hele gezin gezellig aan het avondeten zit, ruimte hebt voor bordspelletjes of samen met je kind (of partner) kunt tekenen en kleuren. 

Buiten functioneel, is een veranda ook nog eens heel erg romantisch. Zo kun je er een mooie ruimte van maken om samen met jouw partner op een zachte loungebank te genieten van knusse avonden bij een sfeerhaard. Heb je geen partner, maar houd je wel van relaxen? Maak je veranda dan een plek waar jij heerlijk tot rust kan komen!

Meer winst

Als je nog niet overtuigd was van de voordelen van een veranda, dan is dit misschien het laatste zetje dat je nodig hebt: het plaatsen van een veranda verhoogt de waarde van jouw huis. Alles dat je verbetert aan het huis zorgt ervoor dat het uiteindelijk meer waard wordt. Wanneer je jouw huis wilt verkopen, bereken je de investering van de veranda door in de verkoopprijs. Met andere woorden: dankzij jouw veranda kun je meer geld krijgen voor je huis, mocht je gaan verkopen. Het is wel belangrijk dat je de veranda goed onderhoudt; dat betekent dat je hem schoon houdt en eventuele reparaties tijdig uitvoert. Zo haal je geheid alle winst die erin zit uit jouw veranda!

You May Also Like