Verhuizen staat vaak gelijk aan een nieuw begin. Een frisse start waarin je een heleboel zaken opnieuw kunt overwegen. Waarom zou je dan niet kiezen voor een duurzamer, efficiënter energiecontract? Als je binnenkort gaat verhuizen, is dit hét moment om dynamische energie te overwegen. Hier zijn enkele redenen waarom.

1. Duurzaamheid voorop

Met de klimaatverandering in gedachten zoeken velen van ons naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dynamische energie, vaak gebaseerd op hernieuwbare bronnen zoals zon en wind, is een uitstekende keuze voor de milieubewuste consument. Door voor dynamische energie te kiezen, ondersteun je niet alleen de groei van groene technologieën, maar draag je ook direct bij aan een schonere planeet. Geïnteresseerd? Vergelijk dynamische energiecontracten via zonneplan.nl/energie/vergelijken.

2. Je betaalt altijd de werkelijke inkoopprijs

Op de energiemarkt fluctueert de prijs van stroom per uur en die van gas per dag. Met een dynamisch energiecontract krijg je direct toegang tot deze inkoopprijzen. Dit levert extra voordelen op omdat je zo je energiekosten verlaagt.

In de periode van april tot juni 2022 varieerde de gemiddelde stroomprijs voor dynamische energie klanten bij Zonneplan tussen €0,38 en €0,22 per kWh. De exacte prijs hangt af van je verbruik en hoe actief je je energieverbruik kunt plannen. Volgens CBS-gegevens bedroeg de gemiddelde energieprijs in Nederland €0,47 per kWh.

3. Jij bepaalt hoe groen je stroom is

Je krijgt de vrijheid om bewust te kiezen wanneer je stroom verbruikt. De momenten met overvloedige wind- en zonne-energie, en dus groene energie, zijn vaak ook de voordeligste. Bij je dynamische energieleverancier krijg je in de app precies inzichtelijk welke uren het groenst en het voordeligst zijn. Het grote voordeel is dat jij de controle hebt over hoe groen je stroomvoorziening is.

4. Geen vast contract, dus geen boete bij opzegging

Bij traditionele vaste contracten, bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar, kopen energiebedrijven de stroom vaak maanden vooruit in. Dit brengt risico’s met zich mee als je besluit halverwege het contract te stoppen, wat resulteert in opzegboetes. Bij een dynamisch energiecontract is de prijs niet vastgesteld voor een lange periode en wordt er niet ver vooruit ingekocht. Je kunt dus zonder problemen opzeggen, zonder enige boete. Dit is een belangrijk voordeel van een dynamisch energiecontract, vooral gezien de recente verhoging van opzegboetes voor jaarcontracten.

You May Also Like