Het schilderen van een binnenmuur lijkt erg makkelijk. Veel mensen denken er vanaf te zijn met enkel het kopen van een blik verf en dit aan te brengen op de muur. Bij het schilderen van een muur komt echter veel meer kijken dan dit. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de muur egaal is en er een goede verf gebruikt wordt. Kies daarom altijd een professionele verf uit bij bijvoorbeeld De muurverffabriek zodat je zeker weet dat de verf jaren mee gaat. Wij geven je graag tips om je muur op een professionele manier te schilderen!

Voorbereidingen treffen aan de muur

Voordat je gaat beginnen met het verven van een muur, is het belangrijk om deze te bewerken. Allereerst begin je natuurlijk met het leegmaken van de muur. Je zorgt ervoor dat je alle meubels van de muur afhaalt en ook de schilderijen en andere voorwerpen haal je van de muur af. Het is daarnaast belangrijk dat je de muur egaal maakt. Dit zorgt ervoor dat de muur in een mooie staat geschilderd kan worden. Je vult alle gaatjes op en zorgt ervoor dat er niets uitsteekt. Op deze manier zorg je ervoor dat de muur op een nette manier geschilderd kan worden.

Een voorstrijk verf aanbrengen

Nadat je de muur egaal gemaakt hebt, ga je deze grondig schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat de verf het beste blijft zitten. Als je dit gedaan hebt, ga je alle plinten en stukken afplakken die niet geschilderd moeten worden. Gebruik hier altijd een goede schilderstape voor, zodat het er niet alsnog doorheen gaat. Vervolgens ga je de eerste laag verf aanbrengen op de muur. Het is belangrijk dat je een voorstrijk muurverf gebruikt. Deze eerste laag verf zorgt ervoor dat de muur een betere uitstraling krijgt. Het vermindert een groot gedeelte van de zuiging van de ondergrond. Daarnaast is het erg goed voor onbewerkte muren, omdat op deze manier kleurverschillen en vlekken voorkomen kunnen worden.

De daadwerkelijke verf aanbrengen

Tot slot gaan we natuurlijk de laatste laag verf aanbrengen. Zorg ervoor dat je een goede kleur verf hebt gekozen en je kunt direct aan de slag. Let altijd op de aanwijzingen op de verpakking van de verf. Hier staan vaak goede tips op hoe je de verf het beste kunt aanbrengen. Zorg er in ieder geval voor dat je met een goede roller werkt. Verdeel de verf evenredig over de roller en gebruik niet teveel. Daarnaast is het slim om horizontale en verticale bewegingen met elkaar af te wisselen, zodat je geen strepen op de muur krijgt. Voorkom tot slot stof in de ruimte als je geschilderd hebt. Dit kan de muur aantasten!

You May Also Like