Inhoudsopgave Hide
  1. Werkruimte
  2. Flexibiliteit
  3. Pauzes

De zomer gaat binnenkort weer van start en dat betekent hogere temperaturen. Sommige mensen zullen flink gaan genieten van het mooie weer, terwijl andere gewoon moeten werken. Als je de ruimte en flexibiliteit van je werk krijgt om thuis te werken tijdens de zomer, is dit zeker iets om te overwegen. Er zitten nou eenmaal veel voordelen aan het werken vanuit thuis in de zomer die we hier zullen bespreken. 

Werkruimte

Een belangrijk begin van een periode thuiswerken, is het creëren van een goede werkruimte, mocht je die nog niet hebben. Het is van groot belang dat je een ruimte hebt waarin je je goed kunt concentreren. Het gevaar van thuiswerken is immers dat er vaak afleiding is, waardoor je je concentratie kunt verliezen. Zorg er dus voor dat je een ruimte hebt waar je in kunt werken, zonder bijvoorbeeld gestoord te worden door je kinderen. Het is dan ook niet verstandig om simpelweg met je laptop in de woonkamer te gaan zitten. 

Je kunt er eventueel voor kiezen om in je tuin te gaan zitten tijdens het werken, mits je daar ruimte voor hebt. Deze aanpak is echter niet voor iedereen weggelegd en sommige mensen merken duidelijk een verschil in productiviteit wanneer ze buiten gaan zitten. Je kunt het uitproberen, maar hou er rekening mee dat dit wellicht niet de ideale optie voor je is. Mocht je ervoor kiezen binnen te gaan zitten, hou dan de zon buiten met een zonwering zodat je huis niet te warm wordt.

Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van thuiswerken is het feit dat je zelf kunt bepalen wanneer je wat doet. Je geniet een bepaalde mate van flexibiliteit wanneer je thuis werkt. Je kunt dus, tot op een bepaalde hoogte, je werkdag zelf indelen. Dit hangt natuurlijk ook deels af van het soort werk dat je doet, maar vaak heb je als thuiswerkende medewerker meer flexibiliteit dan dat je op kantoor zou hebben. Ondanks je zonnepanelen van Solarite zul je echter wel wat meer energie gaan verbruiken wanneer je vanuit thuis werkt, maar dit weegt voor veel mensen niet op tegen de voordelen.

Pauzes

Een deel van deze flexibiliteit, is het zelf kunnen indelen van je pauzes. Wil je dus liever pas om 14:00 pauze nemen in plaats van om 12:00? Geen probleem! Je hoeft, afhankelijk van je baan wederom, met bijna niemand rekening te houden en kunt je pauzes zelf kiezen. Als je ervoor gekozen hebt om binnen te werken, is het aan te raden om in je pauzes vooral de buitenlucht op te zoeken. Ga even een halfuurtje in de zon zitten onder je veranda met je lunch en geniet van het weer. Zo kun je na je pauze weer fris en fruitig aan de tweede helft van de dag beginnen!

You May Also Like