De laatste warme dagen zijn aangebroken. Volgende week ziet het weer er totaal anders uit en de temperatuur zal weer normale waarden voor de tijd van het jaar laten zien. We hebben veel plezier gehad van de tuinmeubelen in tuin en op het balkon. Maar nu de herfst en winter voor de deur staat zullen ze minder worden gebruikt en wordt het tijd voor bescherming.

Tuinmeubelen mooi houden

Hoewel het meeste tuinmeubilair wel bestand is tegen een regenbui, fel zonlicht en lichte vorst is het toch raadzaam de meubelen binnen te zetten of af te dekken als je ze een tijdje niet gebruikt. In de periode dat je ze wel veel gebruikt, kun je ze ‘s avonds schuin weg zetten zodat het water van een onverwachte regenbui gemakkelijk wegvloeit. Houten meubelen vragen wat meer aandacht dan die van aluminium of kunststof: deze moeten regelmatig opnieuw behandeld worden met olie, beits of lak. Nat geworden houten tuinmeubelen kun je ook beter niet in de felle zon laten drogen: de kans op scheurtjes is dan groot. Voor kunststof tuinmeubilair zijn onderhoudsmiddelen te koop met UV-filter: dit voorkomt verkleuring van het kunststof.

Tuinmeubelen, productie en het milieu

Als je rekening houdt met het milieu, houd je eigenlijk automatisch ook rekening met je portemonnee. Niet altijd meteen, maar wel op de lange duur: duurzame materialen gaan immers lang mee. Aluminium tuinmeubelen zijn vrijwel onverwoestbaar, maar de fabricage ervan kost erg veel energie. Bamboe vraagt weinig onderhoud en is bovendien een snelgroeiende plant: daarom is de kap ervan minder belastend voor het milieu. Bamboe is wellicht niet ieders smaak, maar wel een goede keuze wat het milieu betreft. Ook hout is een prima keuze, mits de meubelen goed onderhouden worden. Kunststof is er in verscheidene uitvoeringen: PP- en PE-kunststof zijn beter voor het milieu dan PVC en polyester.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like