Meubels kopen doe je niet elke dag. Wanneer je meubels gaat kopen voor de inrichting van je huis, wil je geen verkeerde keuze maken. Meubels zijn immers al duur genoeg. Wanneer je geen idee hebt wat je wilt hebben, kan het verstandig zijn om een interieuradviseur of binnenhuisarchitect in te schakelen.

Heb je hier geen budget voor? Maak dan zelf een moodboard met losse meubels die je mooi vindt. Hierdoor kom je er achter wat je smaak is, dat is extreem belangrijk.  

Ze moeten passen bij je stijl

Ook bij het uitzoeken van meubels geldt; het is het belangrijkst dat je het zelf mooi vindt. Je moet vooraf weten wat je stijl is, zodat je niet met meubels thuiskomt die je eigenlijk niet mooi vindt. Wanneer je vooraf een moodboard maakt , neem het dan mee naar de meubelzaak. De verkoper daar kan je aan de hand van het moodboard adviseren. 

Design meubels kopen kan tegenwoordig bij steeds meer meubelzaken. Zo’n meubel kan zorgen voor een uniek huis. 

De afmetingen

De afmetingen van je bank, tafel en stoelen zijn cruciaal. Je moet vooraf weten wat de afmetingen van je keuken en woonkamer zijn. Je wilt natuurlijk zeker weten dat het past. Voordat je naar een woonwinkel gaat, meet je dit op. Je kan dit het best doen met een lasermeter. Dan ben je verzekerd dat het goed is. Je kan ook een meetlint gebruiken.

Het juiste materiaal

Het kiezen van de juiste materialen hoort ook bij het bepalen van jouw droominterieur.  Het juiste materiaal voor jouw interieur wordt vooral bepaald door je budget en je stijl. Hout, leer en stof worden het vaakst gebruikt. Rolf Benz meubels worden vaak gemaakt van het beste leer, dat is vaak zo met designmeubels. Daarom gaan ze een stuk langer mee dan de ‘normale’ meubels.

De prijs-kwaliteitverhouding van meubels 

Of je nu veel of weinig budget hebt, je wil altijd meubels kopen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer je meubels koopt, is het raadzaam om te vragen naar de garantie. Tweedehands meubels hebben over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Je budget 

Voordat je naar de woonwinkel gaat, is het belangrijk om vooraf een begroot budget te hebben. Heb je een bedrag van de hele inrichting? Zorg er dan voor dat je dit goed verdeeld. Wanneer je bijvoorbeeld een budget hebt van 20.000 euro, koop dan geen bank van 15.000 euro. 

FAQ

Hoe kun je voor weinig geld een huis inrichten? 

Je kunt voor weinig geld een huis inrichten door tweedehands meubels te kopen of meubels zelf te maken. Zo kun je duizenden euro’s besparen op de inrichting.

You May Also Like