De keuken is één van de belangrijkste plekken in het huis. Het is een ontmoetingsplek; je kunt er gezellig samen eten en gasten worden er ontvangen. Omdat er zoveel tijd doorgebracht wordt in de keuken is het fijn als deze ruimte er ook toegankelijk, warm en mooi uitziet. Hoe je de kamer inricht is volledig aan jou, maar om je daar bij te helpen en je te inspireren hebben we een aantal keukens volgens verschillende interieurstijlen op en rijtje gezet. Want hoe creëer je nou eigenlijk een Scandinavische, moderne of landelijke keuken?

Welke keukenstijl past bij jou?

De landelijke stijl

Een van de meest populaire keuken stijlen is de landelijke stijl. Dit komt doordat binnen deze stijl tegenwoordig een mix gemaakt wordt tussen klassieke en moderne elementen. Door deze twee invalshoeken goed tegen elkaar uit te balanceren oogt de keuken strak en hedendaags, maar tegelijkertijd wel erg gezellig. Je kunt een landelijke keuken vaak herkennen aan houten fronten en andere houten elementen. Ook ligt er vaak een stenen vloer in een landelijke keuken en wordt gebruik gemaakt van warme kleuren. 

Welke keukenstijl past bij jou?

De moderne keuken

Wil je het landelijke toch achterwege laten? Dan zou je kunnen kiezen voor een volledig moderne keuken. Deze keukens kenmerken zich door een strak en minimalistisch design. Rechte lijnen en neutrale kleuren voeren te boventoon. Daarnaast wordt de keukenapparatuur naadloos in het ontwerp weggewerkt. Om de rust verder te bewaren zijn de keukens vaak greeploos en is de inrichting functioneel. Alle poespas wordt achterwege gelaten. 

Welke keukenstijl past bij jou?

Scandinavische keuken

Ook de Scandinavische keuken is nog altijd razend populair. In deze keukens wordt vaak eikenhout en bamboe verwerkt. Ook een betonnen vloer, pastel of lichte kleuren en licht staan centraal in deze keukens. Daarom hebben deze keukens vaak toegang tot daglicht en wordt goed nagedacht over de verlichting. Denk aan inbouwspots en een rieten eetkamerlamp

Welke keukenstijl past bij jou?

Klassieke stijl

In een klassieke keuken heerst bij lange na de meest warme en nostalgische sfeer. Dit komt doordat een keuken ontworpen volgens de klassieke stijl je mee terug in de tijd voert. Denk aan sierlijke afwerkingen en warme kleuren. Daarnaast passen materialen als glanzend lakhout en natuursteen erg goed bij deze stijl. Om de klassieke sfeer nog meer te accentueren worden daar vaak nog goudtinten en ronde kastgrepen en kranen aan toegevoegd. 

Welke keukenstijl past bij jou?

Droomkeuken

Al deze stijlen zijn erg verschillend en hopelijk kun je je dan ook door één stijl laten inspireren. Mocht dit niet het geval zijn, wees dan niet getreurd. Dit is pas een greep uit alle keukenstijlen die er zijn. Jouw droomkeuken wordt hoe dan ook realiteit!

Welke keukenstijl past bij jou?
You May Also Like