Wist u dat als de akoestiek bij u op kantoor niet optimaal is dat kan leiden tot minder productieve en vaker afgeleide medewerkers en bovendien is er meer kans op fysieke klachten. Hierbij de cijfers bij een slechte akoestiek op kantoor: 

  • De productiviteit daalt tot 12%
  • Het ziekteverzuim stijgt met 62%
  • Het maken van fouten neemt met een percentage van 50% toe

Daar schikt u vast van! Gelukkig zijn er vele akoestische oplossingen om de akoestische in een ruimte te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan akoestische belcellen, panelen, meubels, tapijt, verlichting en een akoestische ruimte die in een ruimte te plaatsen is. Per ruimte is het dan ook verstandig om een akoestische meting uit te laten voeren. Elke ruimte is weer anders. Is het plafond hoger of lager, is er veel glas of juist niet en wat ligt er op de vloer? Allemaal oorzaken tot een minder goede akoestiek.

Snelle montage

Vaak is het plaatsen van een akoestische ruimte binnen 1 dag te realiseren. Uiteraard dient de ruimte vrij te zijn en een stroompunt in de buurt is wel een vereiste. Hiermee wordt de box namelijk op aangesloten zodat de verlichting, de stroompunten in de box zelf en de luchtverversing het meteen doet. Vaak gaat het licht automatisch aan bij gebruik en weer uit als de akoestische ruimte niet in gebruik is. Ook wordt de lucht om de zoveel seconden ververst. Dat is niet alleen hygiënisch, maar werkt ook veel prettiger.

Lekker brainstormen

Om op kantoor met je collega’s na te denken over de toekomst van het bedrijf, een nieuw product of hoe om te gaan met nieuwe wensen van de klant kom je samen in een vergaderruimte. Dat hoeft nu niet meer. U kunt gebruik maken van deze akoestische ruimte en zo is de vergaderruimte weer te gebruiken voor andere doeleinden. Het grote voordeel van een akoestische ruimte is dat al het geluid van buiten ook daadwerkelijk buiten blijft en andersom. De mensen die buiten de box staan horen u niet. 

Keuze in akoestische boxen

Er zijn veel merken die goede akoestische ruimtes maken, zoals Framery, Deblick, Estel, Mikomax of BOW. Hierdoor is er voldoende keuze om de akoestiek in uw ruimte te verbeteren.

You May Also Like