Heb jij altijd al gedroomd van een zwembad in de tuin? Dan is het kopen van een opblaasbaar zwembad misschien wel de perfecte oplossing voor jou. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een opblaasbaar zwembad kopen.

Gemakkelijk op te zetten en op te bergen

Een van de grootste voordelen van een opblaasbaar zwembad is dat deze gemakkelijk op te zetten is. Je hebt geen professionele installatie nodig en het kost slechts enkele minuten om het bad op te blazen en te vullen met water. Ook het opbergen van het zwembad is geen probleem, omdat je het eenvoudig kunt leeg laten lopen en opvouwen.

Geschikt voor elke tuin

Een ander voordeel van een opblaasbaar zwembad kopen is dat het geschikt is voor vrijwel elke tuin. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, er is altijd wel een formaat opblaasbaar zwembad dat bij jouw tuin past. Zo kun je zelfs in een kleine stadstuin heerlijk verkoeling vinden tijdens warme zomerdagen.

Betaalbaar alternatief

Een opblaasbaar zwembad is een betaalbaar alternatief voor een ingebouwd zwembad. De aanschafprijs van een opblaasbaar zwembad is een fractie van de prijs van een ingebouwd zwembad en je bespaart ook op de kosten van installatie en onderhoud. Zo kun je toch genieten van een verfrissende duik in je eigen tuin, zonder diep in de buidel te tasten.

Veiligheid voorop

Bij een opblaasbaar zwembad hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Doordat het zwembad opblaasbaar is, zijn er geen harde randen of scherpe hoeken waar je je aan kunt bezeren. Ook is het zwembad eenvoudig te betreden en te verlaten, wat vooral voor kinderen erg belangrijk is.

Flexibiliteit in gebruik

Een opblaasbaar zwembad is niet alleen geschikt voor gebruik in de zomer, maar ook in het voor- en najaar. Met behulp van een zwembadverwarming kun je het water opwarmen en zo ook op koelere dagen van het zwembad genieten. Daarnaast kun je het zwembad ook gemakkelijk verplaatsen naar een andere plek in de tuin, bijvoorbeeld om de zon te volgen.

Geen vergunning nodig

Voor het plaatsen van een ingebouwd zwembad heb je vaak een vergunning nodig van de gemeente. Bij een opblaasbaar zwembad is dat niet het geval, omdat deze niet permanent geplaatst wordt. Je kunt dus zonder gedoe en administratieve rompslomp een opblaasbaar zwembad kopen en plaatsen in je tuin.

You May Also Like